Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAPOČINJU RADOVI NA UREĐENJU STEPENIŠTA I PRILAZA U POŠTANSKI URED LIPOVLJANI

Radovi na uređenju stepeništa i prilagodbi prilaza uredu pošte u Lipovljanima započeli su u utorak, 20. rujna kad su predstavnici naručitelja radova i izvođača poslova obišli buduće radilište i utvrdili kako nema nikakvih zapreka da radovi započnu i budu završeni u predviđenom roku od 60 dana. Uređenje stepeništa i prilagodba GEDSC DIGITAL CAMERAprilaza u ured pošte, i za invalidne osobe, čeka se već nekoliko godina, a sada će i taj problem, posebno izražen za kišnih i zimskih dana, biti kvalitetno riješen.

Naručitelj radova uređenja stepeništa i prilaza u ured pošte je Općina Lipovljani, a radove će sufinancirati HP-Hrvatska pošta i HT-Hrvatski Telekom, koji su korisnici poslovnih ureda u poslovnoj stambenoj zgradi i korisnici su prilaza i stepeništa. Radove će izvoditi građevinski obrt ‘Dujić gradnja’ iz Lipovljana, a vrijednost cijele investicije iznosi nešto više od 167.000 kuna, u što je uračunat i PDV. GEDSC DIGITAL CAMERATroškove uređenja stepeništa i prilagodbe prilaza uredu pošte, Općina Lipovljani financirat će s udjelom od 34%, Hrvatske pošte s udjelom od 45% i Hrvatski Telekom s udjelom od 21% ukupno potrebnih sredstava.

Prilikom započinjanja radova još jednom je, na licu mjesta, pregledan projekt uređenja stepeništa i prilaza, a razgovaralo se i o dinamici rada na izvršenju svih poslova, jer ured pošte nema mogućnosti za alternativni ulaz, a treba biti dostupan za svoje korisnike. U ime naručitelja radova, Općine Lipovljani, kod započinjanja radova bili su prisutni Nikola Horvat i Ljubica Jakopčić. U ime HP-Hrvatske pošte i HT-a bila je prisutna Marija Grbanović, te izvođač radova Josip Dujić i stručni nadzor radova Roman Ovad.

Kako ne bi značajno ometali rad poštanskog ureda u Lipovljanima radovi će započeti u petak, 23. rujna, a ured pošte bit će zatvoren samo prvih dana izvođenja radova, do srijede 28. rujna. Nakon toga radovi na uređenju prilaza će se nastaviti, a svim korisnicima poštanskog ureda osigurat će se nesmetani prilaz u ured pošte. Kroz dva mjeseca sav posao mora biti završen, a radit će se na sanaciji stubišta, izgradnji prilazne rampe za invalide i nadstrešnice nad stepeništem kako bi ulaz u poštu i tijekom zimskih vremenskih neprilika bio dostupan i siguran za sve korisnike.

Dugogodišnji problem, i stalna upozorenja građana na poteškoće s ulazom u lipovljanski poštanski ured, započeo se napokon rješavati na zadovoljstvo svih korisnika poštanskih usluga.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA GEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content