• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Najviše glasova za izbor zastupnika u Hrvatski Sabor dobila lista kandidata HDZ-a i partnera

Lista broj 7, koju je nosio HDZ, sa partnerima HSLS, HDS,HNS i HSU, dobila je 486 glasova, a lista broj 14, koju je nosio SDP, sa partnerima CENTAR, HSS, ”DO i SIP”, REFORMISTI i GLAS dobila je 379 glasova na 6 biračkih mjesta, na području općine Lipovljani, tijekom izbora za zastupnike u Hrvatski Sabor, koji su održani u srijedu, 17. travnja. Sve druge liste, a bilo ih je još 13, dobile su, uglavnom, manji broj glasova, ali ukupno još 488 glasova.

Na ovim parlamentarnim izborima, na području općine Lipovljani, 2.454 osobe imale su pravo glasa, a na glasovanje je izašlo 1.353 birača, što je 55,13% ukupno birača. Od 1.353 glasačkih listića, njih 32 bila su nevažeća, pa je 1.321 glas podijelilo svih 15 kandidiranih stranaka.

Osim liste HDZ-a, i liste SDP-a, još nešto veći broj glasova, ukupno njih 184, dobio je DP – Domovinski pokret. Lista MOST-a, i partnera dobila je 86 glasova, Lista UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU dobila je 48 glasova, a lista MOŽEMO – POLITIČKA PLATFORMA, dobila je 40 glasova.

Lista HSP, HRVATSKO BILO, HDSS dobila je ukupno 25 glasova, a STRANKA Ivana Pernara ukupno 21 glas. Lista OIP – ODLUČNOST I PRAVEDNOST osvojila je ukupno 14 glasova, lista FOKUS, REPUBLIKA i lista SOCIJALDEMOKRATI, IDS, PGS, LABURISTI, DEMOKRATI osvojila je svaka ukupno po 10 glasova, lista AGRARNE STRANKE ukupno 8 glasova, lista RADNIČKE FRONTE ukupno 5 glasova, lista AUTOHTONA – HRVATSKA STRANKA PRAVA-DRAŽEN KELEMINEC, dobila je ukupno 3 glasa, a lista  JAVNO DOBRO svega 2 glasa.

Na tek održanim izborima za zastupnike u Hrvatski Sabor, općina Lipovljani bila je, po prvi puta, smještena u 5. izbornu jedinicu, koja se protezala od Lipovljana do Iloka, dok je u prijašnjim izborima bila u 6. izbornoj jedinici. Zanimljivo je i da je na ovogodišnjim predloženim listama, u 5. izbornoj jedinici, među 210 kandidata bio i jedan iz Lipovljana. To je Mirko Fedak, koji je bio 9. na listi UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ i DSU. Ta lista na biračkim mjestima općine Lipovljani osvojila je ukupno 48 glasova. Oni, kao ni ostali glasovi iz 5. izborne jedinice nisu bili dovoljni da lista osvoji bar jedno mjesto z Hrvatskom Saboru.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content