• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije.

Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani – 9 puta, DVD Krivaj – 1 i DVD Piljenice – 1 puta. Tehničke intervencije i uklanjanje zapreka odradili su DVD Lipovljani – 311 puta, DVD Piljenice – 59 puta, DVD Kraljeva Velika – 53 puta i DVD Krivaj – 10 puta. Ispumpavanje vode/poplave – 4 puta, zbrinjavanje životinja – 3 puta, pomoć sanitetu – 1 puta i ostale intervencije – 2 puta.

U drugoj polovici srpnja, kada nas je pogodilo nevrijeme, od 19. do 31. srpnja, odrađeno je najviše tehničkih intervencija, koje se odnose na popravke krovišta, uklanjanje drveća s objekata i prometnica, pri čemu je lakše ozlijeđen jedan član DVD-a Lipovljani. Došlo je i do oštećenja opreme i alata, koje je potrebno nadomjestiti.

Pomogli smo i u obrani od poplava u Hrvatskoj Dubici, sa tri vatrogasca iz DVD-a Lipovljani i jednim vatrogascem iz DVD-a Kraljeva Velika. Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, izbio je požar solarnih ploča na pilani Florian u Lipovljanima, gdje je brzom reakcijom i srećom, spriječen nastanak veće štete. Izgorjelo je 90-ak solarnih ploča u vrijednosti oko 100.00 eura, ali je spašeno skladište gotove robe, u kojem bi šteta bila u milijunskom iznosu.

Na intervencijama u 2023. godini, vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Lipovljani proveli su 1.381 sat. Ukupan broj vozila na intervencijama bio je 240, a ukupan broj vatrogasaca na intervencijama dostigao je 925 osoba. Ukupan utrošak sredstava za izvršavanje intervencija iznosi 38.845 eura – izvijestila je Dijana Vanjek, zapovjednica Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, na godišnjoj Skupštini Vatrogasne zajednice.

Redovna godišnja Skupština, 31. po redu, održana je u restoranu ‘Faf’ u Lipovljanima, u četvrtak, 18. travnja, a prisutno je bilo 18 od 23 člana Skupštine VZO Lipovljani. Skupštinu je vodio Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani, koji je, ujedno, podnio i financijsko izvješće za 2023. godinu.

VZO Lipovljani u 2023. godini imali su ukupni prihod u iznosu od 79.082 €. Iz 2022. godine prenijeli su 1.262 €, dotacija iz proračuna Općine Lipovljani iznosila je 41.235 €, te dvije dotacije iz državnog proračuna ukupno 36.563 €.

Članovi Skupštine izvješća su prihvatili bez rasprave, a donijeli su i financijski plan za 2025. godinu.

Na velikom broju prošlogodišnjih intervencija, ali i na odličnom poslovanju, Vatrogasnoj zajednici općine Lipovljani, čestitali su gosti Skupštine: Dino Lišić, u ime Vatroprometa, Zlatko Pješ, Slavko Špičak i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. On je posebno istaknuo uspješnost intervencija nakon iznenadnog nevremena, na otklanjanju šeta te zahvalio svima koji su u intervencijama sudjelovali.

Godišnja Skupština završila je zajedničkim druženjem, ali i razgovorima o potrebama vatrogasaca te svim službama civilne zaštite, koje su nužne u svakoj sredini, obzirom na ekstremnu promjenu vremena i posljedice tih promjena.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content