Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ULAŽU U BOLJI I KVALITETNIJI SADRŽAJ DJEČJEG IGRALIŠTA U LIPOVLJANIMA

Do sredine svibnja na dječjem igralištu u parku, u centru Lipovljana, bit će montirana nova, moderna sprava za igranje i zabavu djece, koja svakodnevno borave u parku i uživaju na postojećim spravama za igranje. Novu napravu za igranje omogućio je Mjesni odbor Lipovljani, koji je svoja ovogodišnja sredstva iz proračuna općine Lipovljani, odlučio uložiti u bolji i kvalitetniji sadržaj dječjeg igrališta u Lipovljanima.

                Nova naprava u dječjem igralištu nosi proizvođački naziv ‘Brodić Matej’, u stvarnosti je višenamjenska sprava veličine 4 puta 4 metra, koja ima ljestve za penjanje na toranj, tobogan dužine 3,2 metra, konop za penjanje i pramac ‘brodića’ koji je mali pješčanik. Iznos od 25.000 kuna već je uplaćen proizvođaču, a postavljanje višenamjenske sprave za igru i zabavu najmlađih očekuje se do sredine svibnja.

                Izvješćem o realizaciji odluke donesene na prošlom sastanku, Dubravka Hubak, predsjednica Mjesnog odbora započela je 16. sastanak članova MO Lipovljani, u srijedu, 18. travnja. Nakon obavijesti o kupnji višenamjenske naprave za dječje igralište, donesena je i odluka da se pripremi i manji projekt dječjeg igrališta koji će zaokružiti cjelinu igrališta u lipovljanskom parku, te pružiti mogućnost kandidiranja za donacijska sredstva pri daljem uređenju dječjeg igrališta.

                Na sjednici članova Mjesnog odbora Lipovljani bili su prisutni još i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, Danijel Lenart, direktor ‘Lipkom servisa’ i Igor Hadžinski, komunalni redar općine Lipovljani. Članovi Mjesnog odbora Lipovljani, među kojima su prednjačili Franjo Vlahović i Antun Kopecki, postavili su više pitanja o komunalnim potrebama u Lipovljanima.

                O nastavku uređenja centra Lipovljana, raspisivanju natječaja za drugu fazu uređenja, pripremi za početak obnove ulice Josipa Kozarca, i skorom puštanju na korištenje izlazno-ulaznog čvora na autocestu kod Lipovljana, članovima Mjesnog odbora, govorio je načelnik Nikola Horvat. O problemima s održavanjem groblja, te ostalom održavanju nerazvrstanih cesta, odvoda i skorašnjem nastavku rada na uređenju kanalizacije, govorio je Danijel Lenart, direktor ‘Lipkom servisa’.

                Pri kraju sjednice, Igor Hadžinski, komunalni redar općine Lipovljani, pozvao je sve članove Mjesnog odbora, ali i sve stanovnike općine Lipovljani da se u subotu, 21. travnja priključe akciji čišćenja okoliša i divljih deponija na području općine Lipovljani.

                Dubravka Hubak, predsjednica MO Lipovljani, zahvalila se svim članovima Mjesnog odbora na aktivnom radu i dolasku na sjednice, a sve prisutne je upoznala i sa Zahvalnicom koju je Mjesnom odboru Lipovljani dodijelio Nogometni klub Slavonac za pomoć u radu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content