Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UDRUGA ŽENA ‘VELIČANKE’ OBILJEŽILA 10 GODINA RADA UZ PODIZANJE MAJBANA

Zajedno s članicama sličnih udruga iz šire okolice i predstavnicima mjesnog odbora i udruga iz Kraljeve Velike, Udruga žena ‘Veličanke’ obilježila je u subotu, 30. travnja 10. obljetnicu djelovanja. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAOsim svečane sjednice, uz okruglu obljetnicu, podigle su i majban, majsko, odnosno svibanjsko drvo, pokazujući koliko cijene tradicijske običaje Kraljeve Velike, koje njeguju kroz svoje aktivnosti.

Svečano obilježavanje 10. obljetnice svog rada i djelovanja, članice Udruge žena ‘Veličanka’ priredile su u Društvenom domu u Kraljevoj Velikoj. Svečanost je vodila Melita Mihalić iz Lipovljana, a o 10 godina uspješnog rada okupljenima je govorila Valentina Softa, predsjednica Udruge žena ‘Veličanka’.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Tom prilikom prisjetila se osnivanja udruge žena u Kraljevoj Velikoj, ali i ostalih udruga žena na području općine Lipovljana i susjednih jedinica lokalne samouprave.

– Druženjem, i kroz sportske igre žena, iskristalizirala se ideja o stvaranju udruga koje će biti na korist ženama, ali i svakom mjestu, u kojem se udruga osnuje. Tako je i nas 60-tak osnovalo udrugu ‘Veličanka’, koja je kroz 10 godina radila mnoge aktivnosti, od humanitarnih do sportskih – naglasila je u svom osvrtu na rad udruge Valentina Softa.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASvojim radom pripomažu i drugim udrugama u svom mjestu, a najaktivnije su oko obilježavanja Antunova u Kraljevoj Velikoj. Od prošle godine, u okviru udruge, djeluje i grupa slikara amatera s područja općine (SOL), pa je svake godine sve veća aktivnosti i prepoznatljivost Udruge žena ‘Veličanke’.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANakon svečane sjednice, na kojoj su se za dobru suradnju i odgovorni rad ‘Veličankama’ zahvalile predstavnice drugih udruga žena, ali i Zvonimir Andrilović, predsjednik Mjesnog odbora Kraljeva Velika, u ime svim mjesnih udruga, priređen je običaj podizanja majskog drveta. Uz vatrogasnu spremnicu DVD-a Kraljeva Velika, zajedno s članovima Nogometnog kluba ‘Stari Grad’ podignut je majban, u znak 10 godina uspješnog rada i djelovanja Udruge žena ‘Veličanke’.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAVećinu radova oko podizanja majskog drveta i paljenja krijesa, odradili su članovi ‘Starog Grada’, no značajan doprinos kod podizanja majbana dale su i žene. I ne samo članice ‘Veličanki’ nego i gošće iz Piljenica, Lipovljana, Nove i Stare Subocke, Ilove i Janja Lipe.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Iste večeri, uoči 1. svibnja, praznika rada, i članovi Nogometnog kluba iz Kraljeve Velika, na svojim Urijama podigli su majban i upalili veliki krijes. Njihovo drvo, visoko gotovo 30 metara, bilo je složeno i teško podići. No, vješti majstori podizanja majbana, jer to je tradicijski običaj u Kraljevoj, uspješno su okićeno drvo podigli i sa zadovoljstvom upalili krijes, uz koji su se nastavili družiti.

Obilježavajući 10 godina uspješnog rada, i članice udruge ‘Veličanka’ priredile su za svoje goste i sve članice zajedničko druženje. Na njemu se je razgovaralo o daljoj suradnji i programima udruga žena.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content