Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U PILJENICAMA ODRŽANA I PROMOCIJA KNJIGE ‘IZ KUTINSKE DAVNINE I BLIZINE’

Pjesnički susret ‘Rijeka, šuma, nebo’, održan u subotu, 21. travnja u Piljenicama završen je promocijom knjige Dragutina Pasarića ‘Iz kutinske davnine i blizine’. Time je nastavljena tradicija da se tijekom kulturne, pjesničke manifestacije u Piljenicama, javnosti izloži novo tiskana knjiga, značajna kao književni zapis našeg vremena.

                Knjigu ‘Iz kutinske davnine i blizine’ svim prisutnim članovima Društva hrvatskih književnika, gostima iz Kutine i Lipovljana, članovima Matice hrvatske, te domaćim Piljeničanima, predstavilo je četvero književnika. Najprije je o knjizi govorila prof. Božica Brkan, iz Zagreba, umirovljena novinarka i sama spisateljica više knjiga različitih tematika.

                O knjizi, ali i zajedničkom odrastanju, kroz spisateljski rad i rad u Matici hrvatskoj, govorila je i Katarina Brkić iz Kutine. O važnosti zapisa iz knjige, kao osobnih povijesnih pamćenja i povijesnih događanja u Kutini, te novom smjeru rada Društva hrvatskih književnika, na promociji je govorio Đuro Vidmarović, predsjednik DHK.

Na kraju promocije o nastajanju knjige, zanimljivim zgodama i svojoj autobiografiji govorio je i osobno Dragutin Pasarić iz Kutine, publicist i predsjednik kutinske Matice hrvatske.

                Promociju knjige ‘Iz kutinske davnine i blizine’ uveličali su svojim nastupom članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira iz Lipovljana i ŽVA ‘Kutinske dunje’, koji su se iskazali lijepo uvježbanim pjesmama, prigodnim uz promociju.

                Sve pjesnike, pisce, goste i domaćine na početku promocije pozdravile su Melita Lenička, kao domaćin pjesničkog susreta i Udruge žena ‘Mlinarice’, i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Zahvalile su svima za dolazak u Piljenice, na područje općine Lipovljani, zaželjele svim ugodan boravak i dobar književni rad i obećale podršku i u buduće.

                Zajedničkim druženjem, uz večeru, koju su pripremile članice domaće Udruge žena ‘Mlinarice’, završen je ovogodišnji uspješni pjesnički susret ‘Rijeka, šuma, nebo’ u Piljenicama.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content