Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PREMINUO POTPREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA I PREDSJEDNIK UDRUGE UMIROVLJENIKA OPĆINE LIPOVLJANI MIROSLAV HORVAT

Nakon kratke i teške bolesti, 15. travnja 2017. godine, u 72 godini života, preminuo je Miroslav Horvat. Miroslav Horvat bio je Općinski vijećnik, te aktualni potpredsjednik Općinskog Vijeća, za kojeg je izabran još 2011. godine, te nakon lokalnih izbora 2013. godine, te je spomenutu dužnost aktivno obavljao sve do pojave teške bolesti koju, nažalost, nije uspio pobijediti.

Rođen je u Lipovljanima, 23. kolovoza 1945. godine. Osnovnu školu završio je u Lipovljanima, a Srednju industrijsku školu u Kutini.

Odmah po završetku srednje škole, zaposlio se u struci, a veliku većinu svog radnog vijeka, od 1968. godine, provodi u Petrokemiji Kutina.

Član je Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i kao njezin predstavnik aktivan je u političkom životu Općine Lipovljani.

Krajem 2011. godine, ulazi u tadašnji sastav Općinskog vijeća kao zamjena, od kada neprekidno obnaša funkciju vijećnika u Općinskom vijeću, te ujedno i dužnost potpredsjednika Općinskog vijeća. Krajem 2011. godine, preuzima i dužnost člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića „Iskrica“, te ponovno iste dužnosti preuzima i 2013. godine, nakon provedenih lokalnih izbora.

Dužnost Općinskog Vijećnika, kao i potpredsjednika Općinskog vijeća obavljao je profesionalno i odgovorno, brinući se i ukazujući na društvene, socijalne i specifične komunalne probleme, koje je kroz dijalog sa ostalim kolegama vijećnicima, nastojao riješiti u interesu svih sumještana, posebno onih starije životne dobi.

Velika radost, ulažući u to vrlo mnogo svog slobodnog vremena, bio mu je rad s članovima Udruge umirovljenika Općine Lipovljani, koju je osnovao 2008. godine, te koju je kao njihov Predsjednik vodio gotovo punih devet godina. Bio je dugogodišnji član Češke besede Općine Lipovljani i MPZ Lira iz Lipovljana, a početkom 2017. godine, preuzima i funkciju Predsjednika Matice umirovljenika Sisačko – moslavačke Županije.

Posebna ljubav bilo mu je mjesto u kojem je živio – njegovi rodni Lipovljani, koje je opjevao u svojim pjesmama.

Miroslav Horvat bio je i uzoran obiteljski čovjek, suprug, otac, brat, djed i pradjed.

Ovim putem, u ime djelatnika Dječjeg vrtića „Iskrica“, djelatnika Općine Lipovljani, općinskih ustanova i poduzeća, vijećnika u Općinskom vijeću, načelnika i njegovog zamjenika, ožalošćenoj obitelji upućujemo iskrenu sućut!

 

Komemoracija za pokojnog Miroslava Horvata održati će se u srijedu, 19. travnja 2017. godine, u 14,00 sati u prostoru društvenog doma u Lipovljanima.

Posljednji ispraćaj Miroslava Horvata biti će u srijedu, 19. travnja 2017. godine, u 16,00 sati na mjesnom groblju u Lipovljanima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content