Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Predstavljena knjiga „Smjehokazi“

U povodu Mjeseca hrvatske knjige u petak 7. 11. 2014. u OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani  i Narodnoj knjižnici i čitaonici gostovala je dječja spisateljica Jasna Popović Poje. Predstavila je svoju novu knjigu „Smjehokazi“ u kojoj se pokazala kao izvrsna spisateljica „Smjehokazateljica“, kao ju je nazvao urednik Dragutin Pasarić, ali kao i izvrstan učitelj i dramski pedagog koji školsku svakodnevnicu obogaćuje dramskim uratcima (koje možemo percipirati kao igrokaze u stihu, ali i dijaloške pjesme).

Da bi knjiga došla i do malih Lipovljanaca, pobrinuo se Ogranak Matice hrvatske Lipovljani koji je matičnoj lipovljanskoj školi poklonio 2 primjerka Smjehokaza, a po jedan primjerak dobile su područne škole u Kraljevoj Velikoj, Piljenicama, Kozaricama, Staroj i Novoj Subockoj te Narodna knjižnica i čitaonica. Istom knjigom nagrađeni su i najvrjedniji čitači Narodne knjižnice i čitaonice Borna Ovad i Sara Brtan.

Dobrodošlicu književnici poželjeli su učenici PŠ Piljenice s učiteljicama koji su uprizorili igrokaz Jasne Popović Poje „U knjižnici“ i učenica Iva Tomić iz PŠ Kraljeva Velika recitacijom. (M.L.)

1-P10606241-P1060626 (2)1-P1060636 (2)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content