Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OPĆINA LIPOVLJANI ZAJEDNO S ŽUPANIJOM NASTAVLJA SUBVENCIONIRATI PODUZETNIČKE KREDITE I U 2018. GODINI

Općina Lipovljani i ove godine nastavlja projekt subvencioniranja kamata na poduzetničke kredite u malom poduzetništvu i turističkoj djelatnosti, kao partner Sisačko-moslavačke županije. Ugovor o nastavku višegodišnjeg projekta subvencioniranja kamata malim poduzetnicima za njihove poduzetničke kredite, potpisao je u Sisku, u četvrtak, 19. travnja Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

                Projekt o sufinanciranju poduzetničkih krediti vodi Sisačko-moslavačka županija, u zajedništvu, odnosno u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave s područja čitave županije. To je jedna od potpornih mjera Operativnog plana pomoći malom gospodarstvu i turizmu na području Sisačko-moslavačke županije, koja zajedno s gradovima i općinama omogućava vrlo pristupačne poduzetničke kredite. Kako bi malim poduzetnicima i turističkim djelatnicima s područja općine Lipovljani, također, omogućili vrlo povoljne kredite s vrlo malom kamatom, Općina Lipovljani partner je Sisačko-moslavačkoj županiji, u tom projektu od početka ovakve potpore malim poduzetnicima.

U 2018. godini subvencionirat će kamate na kredite koje će poduzetnici koristiti kod pokretanja poduzeća ili za njihovo poslovanje, a koje će ugovarati kod poslovnih banaka. Uz subvenciju kamate Sisačko-moslavačke županije do 2 %, te jedinica lokalne samouprave od 1-2 %, najniža kamatna stopa za poduzetnike može biti iznimno mala, od svega 0,25 %. To je vrlo povoljno, kredita s manjom kamatom nema na hrvatskom tržištu novca, pa je popisivanje ugovora o zajedničkoj subvenciji Općine Lipovljani i Sisačko-moslavačke županije u 2018. godini bilo planirano još početkom ove godine, kod donošenja proračuna općine Lipovljani.

Ugovore o zajedničkom sudjelovanju u projektu ‘Poduzetnički krediti 2018.’ u ime Sisačko-moslavačke županije potpisao je župan Ivo Žinić, a u ime Općine Lipovljani, načelnik Nikola Horvat. Uz njega su, na zajedničkom potpisivanju ugovora o poduzetničkim kreditima u Sisku bili još predstavnici 12 lokalnih jedinica. U projektu subvencioniranja kamata malim poduzetnicima, s područja županije sudjeluju još gradovi: Petrinja, Hrvatska Kostajnica, Popovača, Kutina, Novska i Glina, te uz Lipovljane, još i općine Hrvatska Dubica, Lekenik, Donji Kukuruzari, Dvor, Topusko i Majur.

                Prema riječima župana Ive Žinića, tijekom potpisivanja ugovora, ovim zajedničkim projektom stvoren je fond kojim će se sufinancirati kamate poduzetnicima u iznosu od oko 100 milijuna kuna kredita.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content