Subota, 27 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Općina Lipovljani poziva Vas na sudjelovanje u ekološkoj akciji „Zelena čistka 2018.“ – jedan dan za čisti okoliš, a koja će se provoditi u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlja.

Zelena čistka održat će se i ove godine na području općine Lipovljani u subotu, 21. travnja 2018. godine, s početkom u 9:00 sati.

 Iako se ove godine najveća ekološka kampanja u Hrvatskoj, Zelena čistka, održava u mjesecu rujnu, u sklopu globalne akcije Let’s do it, a koja se provodi u suradnji sa preko 150 zemalja svijeta, ipak je odlučeno da se na području općine Lipovljani ova akcija održi tradicionalno u mjesecu travnju, u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Glavni cilj akcije je očuvanje okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, te podizanje svijesti svih građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu primarnog odlaganja otpada te saniranja postojećih divljih odlagališta otpada. Čist okoliš je pravo i obaveza svih nas.

Općina Lipovljani će prikupljati otpad sa divljih (nelegalnih) odlagališta na području cijele općine, a u njoj će među ostalima sudjelovati mjesni odbori i udruge s područja općine Lipovljani, Šumarija Lipovljani, Osnovna škola J. Kozarca Lipovljani i komunalno poduzeće Lipkom servisi d.o.o. Lipovljani.

Ovim putem pozivamo i sve ostale udruge, školsku djecu, roditelje, te sve mještane Općine Lipovljani da nam se pridruže u radnoj akciji i volontiranjem postanu dio najveće ekološke kampanje u Hrvatskoj, te tako omoguće bolju budućnost i nama, ali i generacijama koje dolaze poslije nas.

PLAN ODRŽAVANJA RADNE AKCIJE:

  1. 9:30-10:00 – Okupljanje u parku ispred zgrade Općine
  2. 10.00 do 10.15 – raspored, formiranje grupa i podjela po odlagalištima (ovisno                                   o broju sudionika)
  3. 10:15 – odlazak „grupa“ na deponije sa svojim koordinatorom
  4. 10:30 – 13.00 sati – prikupljanje otpada
  5. 13:00 sati – povratak u park ispred zgrade Općine na ručak i okrijepu u                                    oranizaciji LD „Srnjak“ Lipovljani

NAPOMENA:

  • ponijeti radnu odjeću, obuću i rukavice
  • poželjno je ponijeti radni alat (vile, lopate, grablje)
  • vreće za smeće osigurane (Općina Lipovljani i Lipkom servisi d.o.o.)
  • ručak i okrijepa osigurani (LD „SRNJAK“ Lipovljani i Općina Lipovljani)
  • Kamion (smetlarski), traktori s prikolicom osigurani i radni strojevi      osigurani ( Lipkom servisi d.o.o. i Šumarija Lipovljani )

U SLUČAJU NEPOVOLJNIH VREMENSKIH UVJETA (kiša) RADNA AKCIJA SE OTKAZUJE DO DALJNJEGA!!! (Novi termin održavanja biti će naknadno objavljen)

                                                                                              OPĆINA LIPOVLJANI

Zelena čistka 2018.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content