• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANO LOVAČKO NATJECANJE U GAĐANJU POKRETNIH META

Članovi Lovačkog društva ‘Srnjak’ iz Lipovljana bili su domaćini natjecanju lovaca u gađanju pokretnih meta, u okviru moslavačke lige. Natjecanje je održano u srijedu, 22. lipnja, kod lovačke kuće u Krivaju.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAGađanje pokretnih meta, znano i kao gađanje glinenih golubova, ima svrhu održavati dobru strjeljačku kondiciju svakog lovca u gađanju pokretnih meta čitavo vrijeme kroz godinu, a posebno u vrijeme lovostaja. Gađanje pokretnih meta dio je i sportskog nadmetanja lovačkih društava među njihovim članovima, te prilika za zajedničko upoznavanje i druženje nakon natjecanja.

U moslavačkoj lovačkoj ligi natječe se 5 lovačkih društava, a svako je domaćin jednog kola natjecanja. U Krivaju je, kod lovačke kuće, održano 4. kolo ovogodišnjeg natjecanja. Sudjelovali su lovci moslavačkih društava i domaćini, lovci LD ‘Srnjak’ iz Lipovljana. Na pokretne mete puca se u jednom krugu s po 10 hitaca, a rezultati članova ekipe se zbrajaju.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANakon završenog gađanja održava se i natjecanje streljačkog fair playa, svojevrsnog kup natjecanja, u kojem svaki natjecatelj puca na pokretnu metu dok ne promaši jer tada ispada iz daljeg natjecanja. Tko ostane posljednji, pobjednik je fair play natjecanja. Trećina strijelaca, na žalost, već u prvom krugu ispadnu, jer od prve ne pogode leteću metu.

Na natjecanju u Krivaju, najbolji rezultat postigli su lovci LD ‘Fazan’ iz Kutine, i osvojili prvo mjesto. Drugoplasirani su bili lovci LD Kuna iz Osekova, a vrlo dobri su bili i strijelci LD KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA‘Srnjak’ iz Lipovljana, I. ekipa, koji su osvojili 3. mjesto.

S malom razlikom u bodovima, 4. mjesto osvojili su lovci LD ‘Šljuka’ iz Popovače, pa slijede strijelci LD ‘Fazan’ iz Volodera, a posljednji su bili članovi II. ekipe LD ‘Srnjak’ iz Lipovljana.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

U natjecanju strjeljačkog fair playa, u kojem je sudjelovalo 36 lovaca, najbolji je bio Bojan Radošević iz LD ‘Fazan’ iz Kutine.

Nakon održanog natjecanja Damir Kojnok, predsjednik LD iz Lipovljana i Siniša Nađ, voditelj natjecanja, uručili su pehare

najboljima. U nedjelju, 26. lipnja završava natjecanje članova moslavačke lige, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAnatjecanjem u Ravniku kod Volodera. Liga ima i sponzore, koji najboljim natjecateljima pripremaju vrijedne nagrade, odmor na moru i vatreno oružje, a najbolji strijelci moći će nastaviti natjecanje u gađanju pokretnih meta na županijskom nivou.

U pripremi ovog natjecanja i sudjelovanja u moslavačkoj lovačkoj ligi, članovi Lovačkog društva iz Lipovljana, kod lovačke kuće u Krivaju uredili su i strelište, na kojemu će ubuduće i sami više trenirati gađanje pokretnih meta. Dobre rezultate lovci su zajednički proslavili kuhanjem lovačkog gulaša, a nazdravili uz moslavačka vina.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content