• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Vožnjom vatrogasnim vozilima obilježen Dan vatrogastva

Blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u subotu, 4. svibnja, vatrogasci općine Lipovljani obilježili su vožnjom predškolske i školske djece u vatrogasnim vozilima, te obilaskom Vatrogasnih domova na području općine Lipovljani.

         Kako sva 4 naselja općine Lipovljani imaju gotovo stoljetna vatrogasna društva, izgrađene Vatrogasne domove, a u Lipovljanima vatrogasnu tradiciju gotovo 150 godina, s veseljem se dočekuje i obilježava blagdan sv. Florijana. Ove godine vatrogasna karavana krenula je ispred Vatrogasnog doma u Lipovljanima i zaputila se u Krivaj.

Nakon vožnje kroz Krivaj, vratila se u Lipovljane, kroz koje je nastavila u Kraljevu Veliku. Zaustavila se kratko kod doma u Kraljevoj, a onda nastavila do Vatrogasnog doma u Piljenicama. Tamo su članovi DVD-a Piljenice pripremili malu okrijepu za sve putnike ovogodišnje vatrogasne karavane uz Dan vatrogastva, a sva djeca oduševljena vožnjom u vatrogasnim vozilima i zavijanjem vatrogasnih sirena, nastavila su druženje na vatrogasnom poligonu uz Pakru u Piljenicama.

Pod rotacijskim svjetlima i sirenama, vatrogasna karavana Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, vratila se predveče u Lipovljane, na oduševljenje najmlađih putnika i njihovih roditelja.

Damir SMETKO   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content