• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na svojim ribolovnim vodama članovi ”Šarana” obilježili 1. svibnja – Praznik rada

Tanjurom graha i čašom pića, članovi Športskog ribolovnog društva ”Šaran” iz Lipovljana, ali i drugi građani koji su to željeli, obilježili su 1. svibanj – Praznika rada, blagdan sv. Josipa Radnika i obljetnicu pobjedonosnog Bljeska. Tijekom čitavog prazničnog dana, uređene vode ”Šarana” na Gradinama kod Kraljeve Velike, obišlo je i pripremljeni grah pojelo je više od 250 članova ”Šarana” i građana općine Lipovljani.

         Prije same podjele skuhanog graha, sve prisutne pozdravio je Josip Hudec, predsjednik ŠRD ”Šaran” iz Lipovljana. Zahvalio je svim što su došli, na već tradicionalno obilježavanja 1. svibnja, na ribolovnim vodama na Gradinama. Osim zahvale, svim članovima ”Šarana”, ali i ostalim pristiglim građanima, Josip Hudec je čestitao Praznik rada, blagdan sv. Josipa Radnika i 29. obljetnicu završetka vojno redarstvene akcije Bljesak.

         Pozvao je sve članove da dođu u ribolov na ove vode, naglasio je da su već tijekom proljeća poribljene, kao i druge voden na području općine Lipovljani, te da se uskoro odazovu na ekološku akciju uređenja okoliša ovih voda, ali i ostalih, kojima gospodari ŠRD ”Šaran”, na području općine Lipovljani. Neki članovi iskoristili su i sam praznik da zabace ribolovne štapove, a neki su ulovili i po kojeg šarana.

         Godine ulaganja, čišćenja i održavanja pretvorilo je zarasle vode na Gradinama, u lijepo ribolovno i izletničko mjesto, a ove godine nastavljaju se radovi izmuljivanja i na jami uz rijeku Subocku, na kojoj se također planira ribolovna i izletnička točka.

         Tradiciju obilježavanja 1. svibnja, članovi ŠRD ”Šaran” nastavili su i ove godine, na radost svih poklonika graha i boravka u prirodi, a rudit će se da tako bude i idućih godina.

Damir SMETKO    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content