• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Kuglači ”Slavonca” iz Lipovljana uspješno se natječu u 2. HKL  

Primarni cilj u prošloj godini, za kuglače Kuglačkog kluba ”Slavonac” iz Lipovljana, bio je opstanak u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi – sjever. Cilj je ostvaren, pa je ova malobrojna sportska udruga, bez obzira na probleme bez vlastite kuglane, jedna od najuspješnijih sportska udruga općine Lipovljani. Na valovima sportskih uspjeha i rješavanja, često, i problema kojih se njihovo kuglanje dotiče, u subotu, 4. svibnja održali su redovnu godišnju Skupštinu za 2023. godinu.

         Skupštinu je vodio Dino Herić, predsjednik KK Slavonac, koji je podnio i izvješće o radu kluba. U proljetnom dijelu kuglačke sezone 2022./23. godine, bez igračkih pojačanja, ostvarili su 3 pobjede, neriješeni rezultat i 5 izgubljenih utakmica, pa su na kraju prvenstva zauzeli 8. mjesto, koje ih je ostavilo u 2. HKL-sjever. Nakon završetka prvenstva, igrači su se natjecali na raznim turnirima i prvenstvima u Hrvatskoj, i ostvarivali jako dobre rezultate.

-S pripremama za natjecateljsku sezonu 2023./24. krenuli smo krajem kolovoza. Cilj je bio isti, opstati u 2. HKL. Igrački kadar ostao je isti, a na kuglačke staze vratili su se dosadašnji igrači: Musij i Herić. U jesenskom dijelu prvenstva upisali smo 4 pobjede i 5 poraza, što nas je smjestilo na 6. mjesto prvenstvene tablice. Nakon prvenstva pojedinačno i u parovima nastupali smo na turnirima i prvenstvima, a najbolji plasman, 3. mjesto na županijskom prvenstvu osvojio je naš igrač, Leo Herić – naglasio je u izvješću o radu u prošloj godini Dino Herić., predsjednik KK Slavonac.

Financijsko izvješće pročitao je Željko Vacula. U prošloj godini imali su ukupno 9.956 € primitaka i 8.985 € izdataka. Najviše izdataka imali su za plaćanje najma kuglane u Kutini, preko 3 tisuće eura, te za troškove putovanja na natjecanje.

 Planovi za ovu godinu su slični dosadašnjima. Žele se ostati natjecati u 2. kuglačkoj ligi, ali se što više promovirati u svojoj sredini, u očekivanju izgradnje nove kuglane. Pripreme za novu natjecateljsku sezonu započet će sredinom kolovoza, a financijski plan su pripremili u iznosu od 11.800 eura.

Njihov rad, na Skupštini, pozdravio je Josip Hudec, predsjednik Športskog ribolovnog društva ”Šaran”, u čijim se prostorijama Skupština i održala, i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. On je svim članovima KK Slavonac čestitao na radu i ostvarenim uspjesima, koji malo naselje Lipovljane, uspješno predstavljaju u hrvatskim gradovima na sjeveru: Čakovcu, Varaždinu, Koprivnici, Bjelovaru … gdje sve lipovljanski kuglači odlaze na natjecanja. Zaželio im je i nadalje dobre rezultate, a nakon toga govorio o aktivnostima oko projekta izgradnje nove kuglane u Lipovljanima. Kako je građevinska dozvola ishođena, traže se modeli financiranja kako bi započela gradnja kuglane u okviru budućeg sportskog centra na Linijama.

U vjeri izgradnje nove kuglane, te najave ženskog kuglanja u Lipovljanima, uz zajedničko druženje, završila je redovna godišnja Skupština kuglačkog kluba ‘Slavonac’ iz Lipovljana.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content