Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA ANKU DOLEŽAL, PREDSJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE LIPOVLJANI

Zajedničkom komemoracijom Općine Lipovljani i Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, te pokopom na mjesnom groblju u Lipovljanima, u subotu, 15. travnja, općinsko čelništvo, vijećnici, zaposlenici i članovi udruga građana, učitelji i učenici Osnovne škole, te mnogobrojni prijatelji i poznavatelji, s tugom i žalošću oprostili su se od preminule Anke Doležal (66). Pokopana je na mjesnom groblju u Lipovljanima, uz velik broj sumještana i prijatelja koji su ju ispratili na vječni počinak.

                Na Anku Doležal, učiteljicu hrvatskog jezika u Osnovnoj školi u Lipovljanima, tijekom zajedničke komemoracije, sve je prisjetila Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole, koja je posebno istakla uspješan rad preminule nastavnice u lipovljanskoj osnovnoj školi od 1988. godine, kada je počela raditi u Lipovljanima. Naglasila je i njezine uspjehe na mnogobrojnim natjecanjima u Hrvatskoj, na koje je slala radove nadarenih učenika ove škole.   

                Na aktivan politički život preminule Anke Doležal, tijekom komemoracije podsjetio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji je istaknuo značaj njenog aktivnog rada još od 2001. godine, kad je postala članicom Općinskog vijeća, u kojem je aktivno radila do zadnjih dana, a u zadnjih 6 godina kao predsjednica Općinskog vijeća, koja je rado bila viđena na svim društvenim događajima općine Lipovljani.

                Od Anke Doležal, omiljene nastavnice hrvatskog jezika, i same pjesnikinje, s tugom su se oprostili i učenice i učenici Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana. Oni su tijekom zajedničke komemoracije, održane u Osnovnoj školi, čitali literarne radove, njene pjesme i svoje radove zahvale. Na komemoraciji su bili prisutni i članovi obitelji preminule Anke Doležal.

                Na mjesnom groblju u Lipovljanima, još jednom su se, uz riječi tuge i neizmjerne zahvale, od nje oprostili Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca, a posljednji ispraćaj vodio je Tomislav Pavlović, lipovljanski župnik. Na posljednji počinak, po kišnom vremenu, ispratio ju je velik broj mještana, poznavatelja i prijatelja, među kojima mnogobrojni pripadnici gotovo 30 generacija učenika osnovne škole koje je učila hrvatskom jeziku i književnosti.   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content