Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA KOMEMORACIJA I POSLJEDNJI ISPRAĆAJ MIROSLAVA HORVATA

Komemoracijom u Društvenom domu u Lipovljanima, gdje je često vodio aktivnosti Udruge umirovljenika, gdje je često zasvirao i zapjevao ili postavljao pitanja važna za cijelu zajednicu, kao vijećnik i potpredsjednik Općinskog vijeća, vijećnici, suradnici, članovi mnogobrojnih udruga, prijatelji i poznanici, u srijedu, 19. travnja, s tugom i žalošću oprostili su se od preminulog Miroslava Horvata (72) iz Lipovljana.

Bio je aktivan vijećnik i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća općine Lipovljani, predsjednik Udruge umirovljenika općine Lipovljani, te član mnogobrojnih općinskih udruga, a od početka 2017. godine i predsjednik Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županje. Pokopan je na mjesnom groblju u Lipovljanima, u srijedu, 19. travnja, uz prisutnosti velikog broja sumještana i prijatelja koji su ga ispratili na vječni počinak.

                Pjevači zbora ‘Lira’, pjesmom je započeo komemoraciju Miroslavu Horvatu, kao svom članu, ali i kao glazbeniku, koji se čitav život bavio glazbom i s njom nastupao na mnogobrojnim pozornicama, donoseći tako veselje i radost u mnoga srca. Potom je pročitano dirljivo pismo unuke Sare, koja se tako, u ime svih članova obitelji oprostila od djeda Miroslava Horvata.

                Zahvaljujući mu za sav rad, kroz 11 godina vođenja Udruge umirovljenika općine Lipovljani, u ime svih članova, od Miroslava Horvata, predsjednika Udruge umirovljenika općine Lipovljani, dirljivim riječima oprostio se Bogdan Hnatjuk, tajnik Udruge umirovljenika. U ime Hrvatske stranke umirovljenika, čiji je bio osnivač i član, na području općine Lipovljani, oprostila se glasnogovornica HSU-a Meri Benutić.     

Na Miroslava Horvata, uspješnog predsjednika, podsjetio je i na svesrdnom angažmanu zahvalio, Tomo Benko u ime Matice umirovljenika Hrvatske.              

          Na aktivan društveni i politički život preminulog Miroslava Horvata, tijekom komemoracije podsjetio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. On je istaknuo značaj i doprinos njegovog aktivnog rada u zadnjih osam godina i u kulturnom i društvenom životu općine, te istaknuo i mnoge aktivnosti njega kao općinskog vijećnika od 2011. godine kad je postao članom Općinskog vijeća, u kojem je aktivno radio do zadnjih dana svog života.

U ime svih vijećnika, zaposlenika općinskih poduzeća i ustanova te djelatnika općine, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani izrazio je sućut prisutnim članovima obitelji preminulog Miroslava Horvata.

                Na mjesnom groblju u Lipovljanima, još jednom su se, uz riječi tuge i neizmjerne zahvale, od Miroslava Horvata oprostili Bogdan Hnatjuk, Meri Benutić i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, a posljednji ispraćaj vodio je Tomislav Pavlović, lipovljanski župnik. Na posljednji počinak, po prohladnom i kišnom vremenu, ispratio ga je velik broj sumještana, poznavatelja i prijatelja, uz njegovu pjesmu koju je posvetio Lipovljanima,  ‘Lipovljani moji dragi’.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content