• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽAN JOŠ JEDAN, ODLIČNO ORGANIZIRAN, ‘UKRAJINSKI BAL’ U LIPOVLJANIMA

Gotovo od samog početka rada Kulturno-prosvjetnog društva  ‘Karpati’ iz Lipovljana, koje je osnovano 1993. godine, ova udruga građana ukrajinske manjinske zajednice, organizira večer Ukrajinaca, odnosno ‘Ukrajinski bal’ u Lipovljanima. Ovogodišnji ‘Bal’ održan je u subotu, 6. veljače, u Društvenom domu.

Bila je to još jedna prilika da se Ukrajinci s lipovljanskog područja, ali i iz Zagreba i Slavonskog Broda, te prijatelji, susjedi i gosti iz Lipovljana i obližnjih mjesta, nađu zajedno, da porazgovaraju i zabave se, uz glazbu i ples. Jednogodišnje zajedničko druženje početkom veljače vrlo je dobro organizirana večer, pa je ‘Ukrajinski bal’ uvijek cijenjen i vrlo posjećen. U velikom broju aktivnosti, u kojima sudjeluju članovi lipovljanskih ‘Karpata’ tijekom godine, plesni bal je na vrhu aktivnosti i zanimanja, a tako je bilo i ove godine.

Sve goste toplo je pozdravio Ivan Semenjuk, predsjednik KPD ‘Karpati’, i zahvalio im se za dolazak i pružanje podrške radu ‘Karpata’, na početku ovogodišnjeg ‘Ukrajinskog bala’. Potom je mješoviti pjevački zbor otpjevao 4 ukrajinske pjesme, čime je ‘Bal’ otvoren, pa su započeli ples i zabava. Dvjestotinjak gostiju zabavljala je grupa ‘Boje noći’, a u njihovim pauzama ukrajinsku glazbu svirao je Ivan Bačinski, gost iz susjedne Bosne.

Članovi ‘Karpata’ za svoje goste priredili su večeru, te ukrajinski specijalitet pirohe, zatim ples cvjetova, u kojem je najduže izdržao par Knižek iz Krivaja, te bogatu tombolu. Plesalo se i zabavljalo do ranih jutarnjih sati jer se bal zbog zabave i zajedničkog druženja i priređuje. Svake godine redoviti gost ‘Ukrajinskog bala’ je i veleposlanik Ukrajine, no ove godine, zbog dugih obveza, zastupao ga je Oleksandr Romanov sa suprugom. Na ‘Balu’ je bio prisutan Igor Fedešin, župnik grkokatoličke župe u Lipovljnaima, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, te novljanski gradonačelnik Vlado Klasan, s kojima vrlo uspješno surađuju članovi KPD-a ‘Karpati’. I ove godine namjeravaju biti jedna od najaktivnijih udruga na području općine Lipovljani, a dobra organizacija ‘Ukrajinskog bala’ to je i potvrdila.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content