• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

KRENULA SANACIJA GLAVNOG VODA VODOVODNE MREŽE U KRALJEVOJ VELIKOJ

Djelatnici ‘LIP-KOM’-a započeli su u četvrtak, 21. travnja, popravak i sanaciju dijela glavnog voda vodoopskrbne mreže u Kraljevoj Velikoj. Nakon završetka ovih radova na zamjeni spojnica, očekuje se znatno smanjenje gubitaka vode u vodoopskrbnoj mreži općine Lipovljani, koja mjesečno dosiže vrijednost od više tisuća kuna.

Zbog pojave znatnih gubitaka vode u vodovodnoj mreži, djelatnici’LIP-KOM’-a u suradnji s djelatnicima ‘Vodovoda Novska’ intenzivno su u zadnje vrijeme radili na otkrivanju i otklanjanju otkrivenih oštećenja. Zahtjevno je točno locirati mjesta gubitka vode, osim ako nema velikog puknuća cijevi, pa voda izbije na površinu. Mala oštećenja vodoopskrbnog voda događaju se zbog hidrauličkih udara tlaka u mreži.

U Kraljevoj Velikoj saniran je prvi dio glavnog vodoopskrbnog voda mreže u dužini od 100 metara, a ispitivanja su pokazala da ima još mjesta u sistemu vodoopskrbe na kojem se gubi voda. Svaki gubitak vode dodatni je financijski problem za ‘LIP-KOM’ jer je vodoopskrbna mreža duža od 40 kilometara, a još uvijek ima premalo priključaka na toj mreži.

Hidrauličke udare tlaka u mreži riješit će se izgradnjom buduće vodospreme na Torovima u lipovljanskoj ulici Josipa Kozarca, koju će graditi kutinska Moslavina pa bi i gubici vode, nakon te izgradnje, trebali biti neznatni.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content