Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

KPD „Karpati“ razigrano i veselo dočekali Sv.Nikolu

Tradicionalno darivanje povodom sv.Nikole u prostorijama Kulturno-prosvjetnog društva „Karpati“ i ove je godine 11.prosinca, razveselilo mlađu plesnu skupinu KPD Ukrajinaca  „Karpati“ iz Lipovljana i učenike ukrajinskog  jezika iz OŠ“Josip Kozarac“.

Nadasve veseo i razigran bio je doček sv.Nikole koji je protekao u umjetničkom duhu uz recitaciju pjesme i izvođenje ukrajinskog plesa „Kozačok“.

Nakon izvedenog programa, sv.Nikola je svojim dolaskom razveselio male plesače, a kako su djeca bila čitavu godinu dobra, vrijedna i marljiva, Krampusu je strogo zabranio dolazak.

Darivanje djece, od 6-te, pa sve do 12-te godine starosti, u KPD „Karpati“ je duga tradicija, koja je uspješno nastavljena i ove godine.

Podijeljena su 22 poklon paketića, što dokazuje kako se u „Karpatima“ povećao broj djece zahvaljujući obnovljenoj plesnoj skupini.

Prije prigodnog domjenka i ugodnog druženja, Ivan Semenjuk, predsjednik KPD „Karpati“ i Mirko Fedak, član ukrajinskog vijeća, pozvali su sv.Nikolu i darivanu djecu na zajedničko fotografiranje za uspomenu i dugo sjećanje na lijepo druženje i nagrađenu dječju dobrotu koja se itekako isplatila.

(m.p.k.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content