• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

IZRADU PROJEKTA OBNOVE ŠKOLE I SPORTSKE DVORANE ZAJEDNIČKI FINANCIRAJU ŽUPANIJA I OPĆINA LIPOVLJANI

Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima potrebna je obnova i uređenje zgrade matične škole i sportske dvorane. U zajedničkom dogovoru čelništva škole i općine Lipovljani, i Sisačko-moslavačke županije, u čijoj je nadležnosti školstvo, pokreće se izrada projekta i projektne dokumentacije za buduću obnovu. Stoga je, u utorak, 28. lipnja potpisan sporazum o zajedničkom financiranju izrade projekta i dokumentacije u iznosu od 100.000 kuna, a financirat će ga sa 60.000 kuna Sisačko-moslavačka županije i sa 40.000 kuna općina Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASporazum o zajedničkom financiranju izrade projekta obnove, a onda i njegove kandidature na fondove EU, u knjižnici Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima potpisali su Marin Piletić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani i Mirjana Faltis, ravnateljica lipovljanske Osnovne škole. Potpisivanju ugovora bio je prisutan i Darijan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije.

Radovi na pripremi projekta obnove i uređenja školske zgrade i sportske dvorane kreću ubrzo, a pripremit će ih ‘Tenzor’ d.o.o. iz Zagreba. Izrada projekta i potrebne dokumentacije koštat će 79.800 kuna, uvećano za PDV, što će ukupno iznositi 99.750 kuna, a njihov posao financirat će, prema potpisanom ugovoru, Sisačko-moslavačka županije i općina Lipovljani.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANa potpisanom ugovoru o zajedničkom financiranju izrade projekta obnove, u ime svih učenika i zaposlenika škole zahvalila je županiji i općini Mirjana Faltis, ravnateljica škole. Naglasila je kako je škola izgrađena 1980. godine i od tada nije obnavljana, pa je to nužno potrebno što prije napraviti. Škola broji 350 učenika, a njihov broj se ne smanjuje, a tako bi trebalo biti i u slijedećim godinama, rekla je, tijekom zahvale Mirjana Faltis.

O važnosti potpisanog ugovora, obnove škole i sportske dvorane za školu i općinu Lipovljani kratko je govorio i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji je naglasio da je KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAopćina Lipovljani prihvatila zajednički sufinancirati projekt, iako nije osnivač škole. Općina Lipovljani već dugo godina ulaže u uređenje škola na svom području, kako bi se stvorili što bolji uvjeti za školovanje sve djece s područja općine Lipovljani. Nakon izrade projekta očekuje milijunsku investiciju u objekte škole iz sredstava Europske unije.

Suradnja općine Lipovljani i županije je dobra i ovo nije jedini projekt koji zajednički financiraju. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERATu su projekti iz kulture lipovljanskih udruga, te projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Lipovljanima, pa je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, još jednom zahvalio županu i ostalim dužnosnicima u Sisačko-moslavačkoj županiji na pruženoj financijskoj potpori projektima i potrebama iz Lipovljana.

Inicijativu i zajedničko financiranje izrade projekta obnove škole pozdravio je i Marin Piletić, zamjenik župan Sisačko-moslavačke županije, koji je naglasio da je županija i do sada ulagala novac u uređenje školskih zgrada u mreži područnih škola lipovljanske osnovne škole, te da ga raduje zajedničko financiranje ovog projekta.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content