Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

GRUPA „SOL“ PREDSTAVILA LIKOVNU IZLOŽBU POD NAZIVOM „JEDNAKI U RAZLIČITOSTI“

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta Novska, u petak 4. svibnja svečano je otvorena izložba lipovljanskih likovnjaka, grupe „SOL“ , pod nazivom „jednaki u različitosti“.

Likovna grupa „SOL“ službeno djeluje od 2009. godine u različitim organizacijskim oblicima, a ponajviše onim humanitarnog karaktera kojima se uvijek rado odazovu. Tijekom godina povećavao se broj polaznika, ali i proširivali oblici likovnog izražavanja.

Grupa „SOL“  svojim primjerom pokazuje, ukoliko se posjeduje prirodni dar i ljubav prema stvaranju, rad se kontinuirano uspješno nastavlja, i to je jedan od razloga zašto je ova grupa opstala do danas, te vjerujemo da će tako ostati i u budućnosti. 

Pod vodstvom voditeljice likovnih radionica Zdenke Kokolek, skupina amaterskih slikara izložila je 50-ak radova po izboru autora.

Izložbu je svojim programom svečano uveličao Mješoviti pjevački zbor „Lira“ iz Lipovljana pod vodstvom umjetničkog voditelja, profesora Franje Rodića, a program je vodila ravnateljica POU-a, Valentina Opić.

 U ime načelnika Općine Lipovljani  Nikole Horvata, sve prisutne pozdravila je zamjenica načelnika Ljiljana Tomić.

U svom marljivom radu, likovna Grupa SOL će sasvim sigurno kroz svoje izložbe i dalje širiti posebnu ljubav prema umjetnosti, te tako privući mnoge zaljubljenike u slikarstvo zadovoljno primajući nove članove koji su uvijek i više nego dobrodošli. Baš kao i posjetitelji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content