Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

FLORIJAN ROŽIĆ IZ PILJENICA POSTAO JE ČLAN HRVATSKE KADETSKE REPREZENTACIJE U ATLETICI

Po prvi puta u svojoj karijeri, za hrvatsku kadetsku reprezentaciju u atletici, u subotu, 24. rujna, nastupit će u trci na 3.000 metara, mladi i talentirani atletičar Florijan Rožić iz Piljenica. On je član Atletskog kluba Moslavina, a trenutno polazi 8. razred Osnovne škole u Lipovljanima.

1-p1050859 Prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske, na atletskom susretu sportaša iz pet država, imat će u slovačkoj Trnavi, u subotu, 25. rujna. Zajedno s Tonijem Božcem nastupit će za Hrvatsku u utrci na 3.000 metara. Za taj nastup izborio se 17. rujna nastupom na Kupu Hrvatske u Rijeci kada je osvojio 2. mjesto.

Velik je to uspjeh mladog, 14-togodišnjeg upornog atletičara, trkača na srednje pruge, iz naše sredine, koji financijski prema mogućnostima, podupire i općina Lipovljani. Velik je to uspjeh i njegovog trenera, i kluba AK Moslavine iz Kutine, ali i roditelja koji se svesrdno trude da mu omoguće svakodnevni trening i putovanja na najvažnije trke tijekom godine.

Već niz godina Florijan Rožić iz Piljenica, u vrhu je hrvatskog atletskog sporta među najmlađima, i velika je nada hrvatske atletike. Priznanje s baš takvim nazivom primio je od županijskog sportskog saveza i grada Kutine, a priznanje je primio i od općine Lipovljani, uz Dan općine, te od Osnovne škole Josipa Kozarca, kao najbolji sportaš u svojoj školi.

Florijan Rožić tijekom ove sezone trčao je više utrka, a na svima je ostvario odlične rezultate. Već u ožujku je u Koprivnici, u trci na 1.500 metara za kadete, osvojio 3. mjesto. U Čakovcu je 25. lipnja održano ‘Kraš – pojedinačno prvenstvo Hrvatske’ za kadete. Prvog dana trčao je 1.000 metara i osvojio 6. mjesto. Drugog dana trčao je Florijan utrku na 3.000 metara i osvojio 2. mjesto.

U srijedu, 31. kolovoza održavane su kvalifikacije Kupa Hrvatske za kadete, na 5 stadiona u Hrvatskoj. Florijan  Rožić koji se je natjecao u Čakovcu, bio je najbržih od svih ukupno trkača pa se je kao pobjednik u utrci na 3.000 metara, zajedno s još 11 vršnjaka plasirao u finale. Završnica prvenstva održana je 17. rujna u Rijeci, kad je s rezultatom 9:28,82 osvojio 2. mjesto i plasirao se u reprezentaciju Hrvatske, u kategoriji kadeta u dobi 14 i 15 godina.

Taj plasman doveo ga je do ulaska u reprezentaciju Hrvatske. Iako će prvi nastup imati van domovine, u Slovačkoj, na natjecanju među vršnjacima iz Češke, Slovačke, Mađarske i Slovenije dat će sve za dobar rezultat, a ujedno će i vidjeti gdje je u odnosu na konkurenciju svojih vršnjaka iz obližnjih država. Bez obzira na sve, već i sam plasman u hrvatsku reprezentaciju velik je uspjeh za mlađahnog i skromnog Florijana Rožića iz Piljenica, njegovog trenera, klub i roditelje, te sve koji ga u svakodnevnim napornim treninzima i trkama, od srca podržavaju.

Damir SMETKO

1-p1050854 1-img_20160917_192631

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content