• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Dio djelatnika dopodnevne smjene tvrtke za preradu drveta Lipovljani Lignum d.o.o. iz Lipovljana, jučer, 06.06.2017. započeo je s najavljenim štrajkom. Kako Uprava Lipovljani Lignum d.o.o. i dalje ne pristaje na zahtjev Novog Sindikata, kojim se želi izmijeniti Kolektivni ugovor, djelatnici ove tvrtke nastavljaju sa štrajkom.

Na ovu temu održan je i sastanak u uredu općinskog načelnika Općine Lipovljani, u srijedu, 07.06.2017. godine. Na sastanku su prisustvovali glavni tajnik Novog Sindikata Tomislav Kiš, sindikalna predstavnica radnika Lipovljani Lignum d.o.o., Barica Badalić, te općinski načelnik Nikola Horvat.

sdr

Glavni tajnik Novog Sindikata, Tomislav Kiš ističe kako su pregovori s Upravom i postupak izmjene kolektivnog ugovora započeli još krajem veljače. Sindikalni predstavnici radnika traže da se visina osnovne plaće za poslove koeficijenata složenosti 1,00 utvrdi u iznosu od 22,50 kuna po satu, umjesto dosadašnjih 17,50 kuna, te da se rad na određeno vrijeme vremenski ograniči na razdoblje maksimalno do jedne godine. Poslodavac je, napominje sindikat, predlagao povećanje plaće od pet posto, no to su radnici odbili jer bi i nakon toga plaće nekih radnika dosegnule tek iznos minimalne plaće u Hrvatskoj. S obzirom da je poslodavac tvrdio da je povećanje plaće od pet posto najviše moguće u trenutnim uvjetima poslovanja tvrtke, sindikalci su zatražili podatke o stanju poslovanja tvrtke, no do danas poslodavac im te podatke nije dostavio. S obzirom da dogovor nije postignut, Novi Sindikat je odradio kompletnu zakonsku proceduru te je dio djelatnika tvrtke započeo sa štrajkom.

Kako bi što hitnije riješili ovaj nesvakidašnji problem na području Općine Lipovljani, pomoć oko rješavanja ponudio je i općinski načelnik Općine Lipovljani, Nikola Horvat. Ističe kako Općina Lipovljani stoji iza svojih sumještana koji rade u ovoj tvrtki, te im daje apsolutnu podršku u traženju svojih zahtjeva koji su i više nego opravdani. Povećanje plaća na iznos od 22,50 kuna po satu je minimalno što ovi radnici zaslužuju, a to nije samo interes radnika, već i Općine Lipovljani.

Općinski načelnik izrazio je želju da Novi Sindikat i djelatnici tvrtke Lipovljani Lignum d.o.o. što prije ostvare svoje zahtjeve te postignu dogovor s Upravom, a sve kako bi se zadovoljilo obje strane te nastavio normalan rad ove tvrtke u Lipovljanima.

sdr
sdr
sdr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content