Subota, 27 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Svijeće i cvijeće za preminule, molitve živih nebeskom zaštitniku

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, kod Velikog križa na mjesnom groblju u Lipovljanima, u utorak, 19. ožujka, započelo je obilježavanje blagdana sv. Josipa, uz koji se obilježava Dan općine Lipovljani i Dan župe.

        Za sve preminule stanovnike, župljane i hrvatske branitelje, vijenac su položi Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, a u ime svih udruga s područja općine, vijenac su položili članovi Udruge ratnih veterana, koje je vodio Željko Pogačić. Svijeće je upalilo i izaslanstvo policije, kojeg je vodio načelnik Jure Klišanin.

        Uz Dan općine Lipovljani, svijeće su upaljene i na grobovima Marijana Jurana, Anke Doležal i Miroslava Horvata, preminulih predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća te na grobovima preminulih negdašnjih župnika i načelnika općine Lipovljani.

        U čast sv. Josipa, nebeskog zaštitnika rimokatoličke župe Lipovljani i općine Lipovljani, u župnoj crkvi svečano misno slavlje predvodio je mons. Antun Škvorčević, požeški biskup, uz koncelebriranje župnika Tomislava Pavlovića i šest svećenika Novljanskog dekanata požeške biskupije.

        O sv. Josipu, vrlo moćnom zagovaratelju, nadahnuto je govorio prvi požeški biskup Antun Škvorčević, koji je bio, na neki način, u oproštajnom posjetu lipovljanskoj župi.

        Misno slavlje završeno je vjerničkim obilaskom oltara sv. Josipa,  u župnoj crkvi u Lipovljanima, kojom prilikom su vjernici uputili svoje molitve nebeskom zaštitniku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content