Petak, 26 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održan Adventski sajam u Lipovljanima

Na polovici ovogodišnjeg predbožićnog vremena, u nedjelju, 11. prosinca, u Lipovljanima je održan Adventski sajam. U organizaciji Turističke zajednice OL i Općine Lipovljani, sajam je organiziran na otvorenom, u centru Lipovljana, a na njemu su nastupili članovi lipovljanskih udruga građana i ustanova.

        Adventski sajam započeo je u popodnevnim satima, a izlagači su već od 14 sati slagali izložbene štandove. U 15 sati, ovogodišnji sajam otvorila je Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice općine Lipovljani, nakon čega je na maloj pozornici u parku program vodila Lucija Jancetić. 

        Najprije su pjesmom i razigranošću nastupili polaznici Dječjeg vrtića Iskrica iz Lipovljana, a nakon njih božićne pjesme izvodili su članovi udruga građana i ustanova. U programu su nastupili još učenici češkog jezika pri Osnovnoj školi Josipa Kozarca, pjevački zbor ”Lepeza” Češke besede, pjesnikinje iz Lipovljana Ljubica Stublija i Željka Uhitil, u okviru nastupa Ogranka Matice hrvatske Lipovljani, Udruga umirovljenika općine Lipovljani, pjevački zbor Kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca ”Kapati”, Mješoviti pjevački zbor ”Lira” i Project S – lipovljanski glazbeni sastav.

        Uz zabavni program, veliki broj posjetitelja, u nekoliko popodnevnih sati trajanja Adventskog sajma, mogli su kušati ili kući ponijeti, razne, uglavnom slatke proizvode udruga i ustanova s područja općine Lipovljani. Na štandovima ovogodišnjeg Adventskog sajma izlagali su: KUD ”Lipa”, Udruga žena ”Ruža”, Udruga umirovljenika općine Lipovljani, Udruga žena Mlinarice iz Piljenica, Dječji vrtić ‘Iskrica’, Učenička zadruga Tena pri Osnovnoj školi, Češka beseda općine Lipovljani, Matica slovačka Lipovljani, KPD ”Karpati” i ŠRD ”Šaran” iz Lipovljana, na čijem se štandu moglo kušati kuhano vino i pečene srdele.

        Za najmlađe posjetitelje, na sajam su pristigli i kostimirani likovi, koji su organizirali i zabavne igre za njih.

        Po završetku zabavnog programa nastavljeno je druženje na sajmu, uz svečano ukrašen park, sve dok hladan vjetar, s prvim pahuljama snijega, nije potjerao posjetitelje u tople domove.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content