Subota, 27 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA SVEČANOJ SJEDNICI URUČENA JAVNA PRIZNANJA POJEDINCIMA I USTANOVAMA

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lipovljani, koja se održava uz Dan Općine, kada slavimo blagdan sv. Josipa, nebeskog zaštitnika općine, župe i škole, ove godine održana je u utorak, 19. ožujka u Društvenom domu u Lipovljanima. Svečanost je vodila Karmen Valenta, a započela je hrvatskom himnom, koju su otpjevali članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’.

Svim prisutnim gostima, riječima zahvale i s naglaskom na djelovanja općinske vlasti u maloj sredini, prvi se obratio Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća. Potom se obratio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je predstavio projekte, programe i aktivnosti, realizirane u proteklih godinu dana.

Dodjela javnih priznanja Općine Lipovljani uvijek se uručuje uz Dan Općine.  Tomislav Lukšić i Nikola Horvat najprije su javna priznanja uručili voditeljima i trenerima Škole nogometa, Mateju Milašinoviću i Marku Lončareviću, za vrlo uspješan projekt Škole nogometa u Lipovljanima, koju su osnovali i koja djeluje u okviru ŠNK „Slavonac“.

Javna priznanja potom su dodijeljena članovima Prostovoljnog gasilskog društva Bizovik iz Slovenije, za pomoć u otklanjanju i sanaciji šteta, nastalih nakon olujnog nevremena 19. srpnja 2023. godine. Javno priznanje za poseban doprinos zaslužili su Rok Muster, Peter Pogačar, Tina Hlebš, Anže Hlebš i Ciril Bricelj.

Plaketa Općine Lipovljani dodijeljena je Gradskm društvu Crvenog križa Novska, koju je primio Zoran Prpić, ravnatelj Gradskog društva CK Novska. Također, plaketu su dobile i Hrvatske šume, a nagradu je preuzeo  Damir Miškulin, voditelj Uprave šuma Zagreb. U ime svih nagrađenih, prigodno se obratio i zahvalio Damir Miškulin.

Nakon što je zbor ‘Lira’ otpjevao još jednu pjesmu, Općini Lipovljani, njenom čelništvu, ali i svim stanovnicima obratili su se i Dan općine čestitali Marko Magdić, načelnik općine Križ, Jiři Hušner, zamjenik veleposlanika u veleposlanstvu Republike Češke u Hrvatskoj te Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u vladi RH.

Svečana sjednica uz ovogodišnji Dan općine Lipovljani, završila je prigodnim domjenkom i zajedničkim druženjem svih prisutnih.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content