• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Dogovoren detaljan program ovogodišnjih, 10. ”Dana Josipa Kozarca” u Lipovljanima

Ovogodišnji ”Dani Josipa Kozarca” u Lipovljanima, održat će se u petak, 15. ožujka, kao cjelodnevni znanstveno-stručni skup, čime će započeti i obilježavanje Dana općine Lipovljani, uz blagdan sv. Josipa, zaštitnika župe i općine Lipovljani.

U programu stručnog skupa, ove će se godine izlagati, uglavnom, šumarske teme, a program će biti bogat jer su ovogodišnji ”Dani Josipa Kozarca” jubilarni, 10. u nizu.
Takvu odluku donijeli su članovi Odbora za obilježavanje ”Dana Josipa Kozarca” u Lipovljanima, na čijem je čelu svih proteklih 10 godina Josip Krajči, kao predsjednik Odbora. Zajednički radni sastanak, na kojem je sudjelovao i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, održan je u petak, 9. veljače u općinskoj vijećnici.
U čast 10. ”Dana Josipa Kozarca”, predloženo je da se zasadi drvo kod Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima, te da se, prije stručnog skupa, otvori izložba fotografija ”Šuma okom šumara”.

Na stručnom skupu, koji će se održati u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, prevladavat će teme iz područja šumarstva, koje će prezentirati profesori Šumarskog fakulteta i drvne tehnologije iz Zagreba, te njihovi studenti.
Završetak ovogodišnjeg stručnog skupa pripast će izlaganju o standardnom jeziku Josipa Kozarca u njegovim šumarskim radovima i novoizdanoj knjizi ”Šumarski radovi” Josipa Kozarca, u kojoj su izneseni, po prvi puta, svi stručni radovi Josipa Kozarca, koji pokazuju svu njegovu stručnost i važnost kao šumara, iako ga većina poznaje kao vrhunskog, hrvatskog realističnog pisca.


Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, dao je punu podršku najavljenom programu, naglasivši da očekuje 50-tak uzvanika i sudionika skupa. U Odbor za pripremu 10. ”Dana Josipa Kozarca” u Lipovljanima imenovao je, uz Josipa Krajčija, predsjednika Odbora i još 12 članova. Imenovani članovi su: Tomislav Lukšić, Marita Štelma, Stjepan Posavec, Siniša Opić, Ivana Žužul, Anica Bilić, Ljiljana Kolenić, Damir Miškulin, Domagoj Šejatović, Mirjana Faltis, Dinko Hace i Tatjana Dlouhi.

Većina od njih bila je prisutna sjednici Odbora, na kojoj su dogovoreni svi detalji vezeni uz ovogodišnje, jubilarne ”Dane Josipa Kozarca” u Lipovljanima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content