• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Lovačko društvo ”Srnjak” iz Lipovljana održalo redovnu izbornu Skupštinu

Dosadašnji predsjednik Damir Kojnok i dosadašnja tajnica Ivana Tonković (Babić) i slijedeće dvije godine vodit će Lovačko društvo ‘Srnjak’ iz Lipovljana. Tako su odlučili članovi ‘Srnjaka’, na izbornoj i redovnoj godišnjoj Skupštini, održanoj u nedjelju, 5. svibnja u lovačkoj kući u Krivaju.

         U slijedeće dvije godine LD ‘Srnjak’, koje pokriva čitavu općinu Lipovljane, vodit će gotovo isti Izvršni i Nadzorni odbor, kao i do sada, uz tek nekoliko izmjena. Zamjenik predsjednika ostaje Ivan Beljan, a blagajnik Zoran Mužić. U Nadzornom odboru su Kristijan Šegotić, Josip Tomić i David Radinović.

U Izvršnom odboru, uz već spomenute članove na funkcijama društva, tu su još Jaroslav Makal i Ivan Beljan, koji je u odboru zamijenio Stjepan Certića. Lovnici su Ivan Beljan, Jaroslav Makal, Ivana Tonković i Tomislav Pernar, a lovočuvari Damir Kojnok i Ivan Beljan. Lovačko društvo ‘Srnjak’ broji 60 članova, a polovica ih se odazvala na godišnju Skupštinu.

Izvješće o radu čelništva društva pročitala je tajnica Ivana Tonković, nakon čega je uslijedilo izvješće lovnika Ivana Beljana.

-Administracija oko lovnih aktivnosti vođena je uredno i na to nema primjedbi. U lovištu je pao broj srneće divljači, a u ovoj godini moramo izgradili hranilište za jelensku divljač. Lani je vrlo rano krenulo sa štetama, koje rade divlje svinje. I ove godine se problem ponavlja. Moramo dodatno osiguravati protiv šteta, ali i pastirom ograđivati lovište, kako bi smanjili štete.

Lovci se slabo odazivaju na organizirani lov. Za primjer je organizirani lov na štetočine koji je bio katastrofalan, a na tzv. brzi lov odazvalo se više gostiju nego domaćih lovaca. Nitko ne želi ići u goniče. To je valjda sramota? Tek na jedan, ili dva lova godišnje, odazove se dovoljan broj lovaca. Nereda u lovištu nije bilo, a prioritet nam je hitno izgraditi hranilišta za jelene – naglasio je u svom izvješću lovnik Ivan Beljan.

U prošloj godini Lovačko društvo ostvarilo je prihod u iznosu od 29.017 eura, a ukupni rashod bio im je 21.692 eura. Višak sredstava u iznosu od 7.385 eura prenijeli su za aktivnosti u ovoj godini. U ovoj godini očekuju ukupni prihod u visini 26.910 eura.

Izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj, 2023. godini prisutni lovci prihvatili su jednoglasno bez rasprave, kao i prijedlog novog čelništva Lovačkog društva ‘Srnjak’.

Skupština je završila podjelom knjižica odstrijeljenih lovačkih trofeja i zajedničkim ručkom, uz tradicionalni lovački gulaš.

Dio lovaca, koji voli streljaštvo, sudjelovalo je u gađanju glinenih golubova, na streljani lovačkog društva, kod lovačke kuće u Krivaju. Ekipa LD Srnjak, Lipovljani, sudjelovat će na natjecanju u gađanju glinenih golubova u Moslavačkoj ligi.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content