• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Putem telefona organizirana psihološka pomoć i podrška u nošenju s trenutnom situacijom

U ime Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije Željka Koprivnjak, predsjednica društva, uputila je obavijest javnosti, ujedno i poziv svim osobama koje trenutno žive u samoizolaciji, ali i svima onima koji teško podnose novonastale neprilike s izoliranošću i boravkom u zatvorenom prostoru svog doma, da si pomognu uz stručnu pomoć psihologa njihovog društva.

Društvo psihologa Sisačko-moslavačke županije pridružilo se inicijativi, i u suradnji, s Hrvatskom psihološkom komorom, te Hrvatskim psihološkim društvom pokrenuto je telefonsko savjetovalište na  broju  091 781 3627.

Savjetovalište je namijenjeno osobama u samoizolaciji ili onima kojima je potrebna stručna pomoć i podrška u nošenju s trenutnom situacijom s koronavirusom.

Na telefonskoj liniji dostupni će biti psiholozi Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije, a linija je otvorena za pozive od 0-24 sata dnevno.

Kako poslušnost nije u ljudskoj prirodi, a promjene u uobičajenom životnom ritmu izvor su dodatnog stresa, mnogim građanima potrebna je potpora i stručna pomoć. Kako bi pronašli najbolji način na koji će u svojim obiteljima, radnom okruženju ili u izolaciji, kao pojedinci, funkcionirati u skladu s novonastalom situacijom, i preporukama Nacionalnog stožera, mogu se obratiti psiholozima društva.

Posebna pozornost posvećivat će se onima čiji su adaptacijski kapaciteti nedostatni, ili su već iscrpljeni: ljudima u samoizolaciji, djeci, kroničnim bolesnicima, osobama starije životne dobi koji se teže prilagođavaju izolaciji, ograničenju kontakata i kretanja, te mladima, koji i u ovoj situaciji mogu iskazivati nerealnu optimističnost.

O svima nama ovisi koliko dugo će epidemija trajati, a posebno kakve će biti njene posljedice. Pozivom putem telefona možete si olakšati probleme.

Preporučuje se i praćenje FB stranice Društva gdje objavljujemo korisne informacije koje mogu pomoći u što lakšem nošenju s trenutnom situacijom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content