Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NOVA ODLUKA O OGRANIČAVANJU BROJA OSOBA NA SAHRANAMA I POSLJEDNJIM ISPRAĆAJIMA

Stožer civilne zaštite Općine Lipovljani na temelju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, od 20. ožujka 2020. godine donosi

ODLUKU O OGRANIČAVANJU BROJA OSOBA NA SAHRANAMA I POSLJEDNJIM ISPRAĆAJIMA

NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

Ovom odlukom ograničava se broj osoba na sahranama i posljednjim ispraćajima na maksimalno pet (5) osoba koje su članovi uže obitelji.

Osobe prisutne na sahranama i posljednji ispraćajima moraju se pridržavati svih odredbi određenih Odlukom o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja Stožera civilne zaštite republike hrvatske, a POSEBNO STROGIH MJERA SOCIJALNOG DISTANCIRANJA.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

OBRAZLOŽENJE:

Nažalost, zbog grubog nepoštivanja osnovnih mjera određenih Odlukom o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, Općinski stožer primoran je dodatno postrožiti uvjete i način održavanja sahrana i posljednjih ispraćaja na području Općine Lipovljani.

Iako svjesni teških trenutaka prilikom gubitka člana obitelji ili prijatelja, u ovom trenutku moramo misliti i na zaštitu zdravlja naših sumještana, a prije svega na sprečavanje širenja novog koronavirusa.

Stoga molimo sumještane za razumijevanje te da se u svim okolnostima pridržavaju odluka, preporuka i mjera Stožera civilne zaštite, a osobito strogih mjera socijalnog distanciranja (u zatvorenom prostoru minimalan razmak između osoba od 2 metra, na otvorenom prostoru minimalan razmak između osoba od 1 metar)

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

OPĆINE LIPOVLJANI

Dokumenti za preuzimanje
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content