• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Antunovo u Kraljevoj Velikoj 2019.

Kao i svake godine Antunovo u Kraljevoj Velikoj obilježeno je svetom misom na blagdan svetog Antuna 13.6. koju je predvodio župnik Tomislav Pavlović. Nakon mise tradicionalno je održana tzv. „munta“, na kojoj se licitiraju domaće životinje koje vjernici daruju za dobrobit Crkve, tj. skupljeni novac od licitacije ide na dar sv. Antunu, a običaj je i da mještani i Mjesni odbor poslije mise počaste sve hodočasnike domaćim kolačima i hladnim pićima.

Također tradicionalno povodom Antunova u subotu 15.6. u selu se održao Memorijalni nogometni turnir veterana – Antun Neduk „Dok“ na kojem se odala počast pokojnom Kraljevčanu koji je upravo na tom turniru prije nekoliko godina preminuo.

Nogometni klub Stari Grad Kraljeva Velika 1989. ove godine slavio je i 30. obljetnicu postojanja, te je tom prilikom ugostio najstariji nogometni klub u Hrvatskoj NK Segesta Sisak na revijalnoj utakmici seniorskih ekipa.

U suradnji s Mjesnim odborom Kraljeve Velike organizirala se večera za sve sudionike turnira i goste i zabava uz lokalnu grupu „Nova Liga“.

Priliku za zabavu imali su i najmlađi za koje je cijeli dan na raspolaganju bio dvorac na napuhavanje.

Unatoč velikoj vrućini odazvao se velik broj mještana i simpatizera kluba i program je prošao u dobrom raspoloženju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content