Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

„ZELENA ČISTKA 2017.“– Jedan dan za čisti okoliš 22.04.2017.

    Općina Lipovljani poziva Vas na sudjelovanje u najvećoj ekološkoj kampanji u Hrvatskoj, „Zelena čistka 2017.“ – jedan dan za čisti okoliš, koja će se provoditi šestu godinu  za redom na području cijele Hrvatske. Kampanja se održava u sklopu globalne akcije Let’s do it! u suradnji sa  112 zemalja svijeta.

 Zelena čistka održat će se i ove godine na području općine Lipovljani u subotu, 22. travnja 2017. godine, s početkom u 10:00 sati.

Glavni cilj kampanje je očuvanje okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, te podizanje svijesti svih građana Hrvatske o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu primarnog odlaganja otpada te saniranja postojećih divljih odlagališta otpada. Čist okoliš je pravo i obaveza svih nas.

Općina Lipovljani u kampanji će sudjelovati radnom akcijom u kojoj će prikupljati otpad sa divljih (nelegalnih) odlagališta na području cijele općine, a u njoj će među ostalima sudjelovati mjesni odbori i udruge s područja općine Lipovljani, ŠRD „Šaran“ Lipovljani, LD „Srnjak“ Lipovljani, organizacija žena „Hrvatsko srce“, udruge mladih, Šumarija Lipovljani, Osnovna škola J. Kozarca Lipovljani i komunalno poduzeće Lipkom d.o.o. Lipovljani.

Ovim putem pozivamo i sve ostale udruge, školsku djecu, roditelje, te sve mještane Općine Lipovljani da nam se pridruže u radnoj akciji i volontiranjem postanu dio najveće ekološke kampanje u Hrvatskoj, te tako omoguće bolju budućnost i nama, ali i generacijama koje dolaze poslije nas.

PLAN ODRŽAVANJA RADNE AKCIJE:

  1. Okupljanje kod lovačke kuće „Čertak“ u 10.00 sati
  2. 10:15 – 10:30 sakupljanje otpada iz odvodnog kanala uz lokalnu cestu Piljenice→Lipovljani (potez ribnjački kanal→želj. pruga)
  3. 10:30 – 11:30 sakupljanje otpada uz šumski pojas i željezničku prugu

(pružni prijelaz Lipovljani→Piljenice)

  1. Odlazak na deponiju uz Ininu cestu (Torovi)
  2. 11:45 – 12:00 sakupljanje otpada iz šumarka uz Ininu cestu (Torovi)
  3. Odlazak na deponiju oko pješčare (Rudarska ulica)
  4. 12:15 – 12:30 sakupljanje otpada uz pješčaru
  5. Povratak kod lovačke kuće Čertak
  6. Oko 13.00 sati ručak (gulaš) i okrijepa kod lovačke kuće Čertak

(organizator LD „SRNJAK“ Lipovljani)

NAPOMENA:

  • ponijeti radnu odjeću, obuću i rukavice
  • poželjno je ponijeti radni alat (vile, lopate, grablje)
  • vreće za smeće osigurane (Općina Lipovljani i Lipkom d.o.o.)
  • ručak i okrijepa osigurani (LD „SRNJAK“ Lipovljani i Općina Lipovljani)
  • Kamion (smetlarski) i traktor s prikolicom osigurani (Lipkom d.o.o.)

S obzirom da u planu nisu navedena nelegalna odlagališta u Kraljevoj Velikoj (uz cestu prema ribnjaku) te Piljenicama (iza nasipa uz rijeku Ilovu, na potezu Piljenice→Ilova), ista će očistiti školska djeca iz područnih škola Kraljeva Velika i Piljenice, dana 24.04.2017. (ponedjeljak) u sklopu „Zelene čistke – škole“, čiji je nositelj Osnovna škola Josipa Kozarca Lipovljani, te će se održati zasebno uz suradnju Općine Lipovljani te komunalnog poduzeća Lipkom d.o.o. Lipovljani.

U SLUČAJU NEPOVOLJNIH VREMENSKIH UVJETA (kiša) RADNA AKCIJA SE OTKAZUJE DO DALJNJEGA!!! (Novi termin održavanja biti će naknadno objavljen)

                                                                                              OPĆINA LIPOVLJANI

Plan održavanja akcije – Zelena čistka 2017.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content