Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA DERATIZACIJA NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

Završena je deratizacija u svim naseljima općine Lipovljani, koja je započela sredinom rujna, a stručno postavljanje mamaka izvršili su djelatnici Veterinarske stanice Kutina. Deratizacija na području općine Lipovljani provodi se jednom godišnje, a za taj važan posao u obrani od najezde glodavaca u naseljima općine Lipovljani, u općinskom Proračunu rezervirano je 40.000 kuna, a bit će plaćen točan iznos koji ispostavi izvršitelj radova, nakon završetka deratizacije.

                Ovogodišnja deratizacija najprije je izvršena u naseljima Krivaj, Pljenice i Kraljeva Velika, a završena je u Lipovljanima. Izvršile su je tri ekipe s ukupno 5 djelatnika Veterinarske stanice Kutina, koji taj posao rade već niz godina na lipovljanskom području. Kako troškove deratizacije u potpunosti snosi Općina Lipovljani, većih problema s postavljanjem mamaca za glodavce, po domaćinstvima lipovljanskog područja, nije bilo.

                Iz Veterinarske stanice Kutine naglašavaju da u domaćinstvima, ali i na javnim površinama postavljaju mamke zatrovane otrovom prilagođenim metabolizmu glodavaca i da oni ne štete domaćim životinjama, ako ih one i pojedu. Tako će deratizacija biti kvalitetna i uspješna po obiteljskim imanjima lipovljanskog područja, ali i na javnim površinama, poput parka u centru Lipovljana, koje su također obuhvaćene deratizacijom kako bi ona bila što korisnija i uspješnija.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content