• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Započeli radovi na projektu Rekonstrukcija Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja u Lipovljanima

Izvođač radova, tvrtka Kapitel d.o.o. iz Ivanić Grada započeo je sa izvođenjem radova prve faze projekta Rekonstrukcija Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja u Lipovljanima.

Projekt rekonstrukcije Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja u Lipovljanima pripreman je gotovo tri godine, a u samoj pripremi postupno su rješavani imovinsko pravni odnosi, geodetsko-katastarska izmjera sa elaboratima, urbanističko-arhitektonsko-prometna rješenja praćena izradom tehničke dokumentacije sa troškovnicima, te prekategorizacija cesta, nakon čega je izdana i građevinska dozvola za ovaj projekt, čime su stvoreni uvjeti za apliciranje i kandidiranje projekta na natječaje. U pripremu ovoga projekta i tehničke dokumentacije uloženo je oko 100.000 kuna, a kompletne troškove financirala je Općina Lipovljani.

Ovim projektom obuhvaćena je kompletna rekonstrukcija centra naselja Lipovljani, odnosno kompletna rekonstrukcija Trga sv. Josipa i Trga hrvatskih branitelja, što podrazumijeva izradu DTK instalacija, rekonstrukciju i izgradnju nogostupa, zatim izgradnju parkirališta i dva autobusna ugibališta, te na kraju kompletnu rekonstrukciju kolnika prometnice od Vatrogasnog doma u Lipovljanima do križanja Kolodvorske i Ulice braće Radića (oko 600 m), zajedno sa izgradnjom kružnog toka (oko bunara, na križanju Kolodvorske i Ulice braće Radić).

Ukupna procijenjena vrijednost ovoga projekta iznosi oko 4.100.000 kuna, a budući da je realizacija ovoga projekta izuzetno zahtjevna i u tehničkom, ali i u financijskom smislu, kompletna rekonstrukcija je planirana u fazama.

 Nakon brojnih realiziranih projekata u proteklih nekoliko godina, poput uređenja središnjeg parka i društvenog doma u Lipovljanima, završetka izgradnje Knjižnice i čitaonice, uređenja Sajmišne i Starčevićeve ulice, rekonstrukcije prilazu pošte u Lipovljanima, te dovršetka rekonstrukcije sekundarne kanalizacijske mreže u centru mjesta, ovo je još jedan u nizu značajnih kapitalnih projekata, čija se realizacija postavlja kao jedan od prioriteta u rješavanju mnogih komunalnih problema, a koji će nakon svog dovršetka promijeniti vizuru mjesta Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content