• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAJEDNIČKI KULTURNO UMJETNIČKI PROGRAM LIPOVLJANSKIH UDRUGA

U čast Dana općine i župe Lipovljani, sve kulturno umjetničke udruge iz Lipovljana priredile su zajednički, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAjednosatni prigodni program, u nedjelju, 15. ožujka, NAVEČER U Društvenom domu. Pjevački i plesni program gledao je veliki broj sumještana i gostiju, na čelu s Oleksandrom Levchenkom, veleposlanikom Ukrajine u Hrvatskoj.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANa blagdan sv. Josipa slavi se Dan župe u Lipovljanima, pa je Mješoviti pjevački zbor ‘Lira’, baš pjesmom posvećenom sv. Josipu započeo ovogodišnji program članova svih lipovljanskih kulturno umjetničkih udruga. Nakon uvodne pjesme pozdravne riječi KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAdobrodošlice, čestitke izvođačima i čestitke za Dan župe i Dan općine prisutnima su uputili Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Vlado Klasan, gradonačelnik Novske i Oleksandr Levchenko, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj.

Uz velik broj sumještana koji su gledali jednosatni prigodni program, ali i tek djelić onoga što članovi kulturnih udruga znaju i čime        nastupaju na mnogim svečanostima, koncert uz Dan općine gledali su mnogobrojni gosti. Među njima i Jaroslav Simonov, ataše za kulturu ukrajinskog veleposlanstva, Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani i Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani.

05-Josipovo kudovi 037                Članovi pjevačkog zbora ‘Lira’ otpjevali su još dvije pjesme, a nakon njih program su nastavili članovi KUD-a ‘Lipa’, koji su se predstavili pjesmama i plesovima lipovljanskog kraja, a tamburaška skupina odsvirala je tri pjesme.

Učenici i učitelji Osnovne škole Josipa Kozarca predstavili su se pjesmom i scenskom igrom, a pjevačka skupina ‘Lepeza’, Češke beseda općine Lipovljani predstavila se pjesmama na češkom i Hrvatskom.

12-Josipovo kudovi 074                Tri dobno različite skupine Plesno-akrobatsko navijačkog kluba ‘Iskrice’, izvele su svoje koreografije, a članice folklorne skupine KUD-a ‘Lipa’ otpjevale su pjesmu i na slovačkom. Pjevački zbor Udruge umirovljenika općine Lipovljani nastupio je s dvije lijepe pjesme.

Gledatelje su raspoložili i članovi Udruge mladih Veritas, izvedenim pjesmama, a na kraju svečanog programa lipovljanskih udruga, predstavio se i pjevački zbor KPD-a Ukrajinaca ‘Karpati’ koji su zapjevali ukrajinske pjesme.

Program uz Dan župe i općine Lipovljani započeo je pjesmom članova ‘Lire’ posvećene sv. Josipu, a završio je čitanjem pjesme: ‘Zaštitniku Lipovljana’, također posvećene sv. Josipu.

(Damir SMETKO)

1-Josipovo kudovi 00111-Josipovo kudovi 071KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA01-Josipovo kudovi 00303-Josipovo kudovi 01904-Josipovo kudovi 02906-Josipovo kudovi 04307-Josipovo kudovi 04608-Josipovo kudovi 05909-Josipovo kudovi 06210-Josipovo kudovi 06813-Josipovo kudovi 07614-Josipovo kudovi 08402-Josipovo kudovi 009

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content