• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VRLO VRIJEDNE ČLANICE UDRUGE ŽENA ‘RUŽE’ ZAJEDNIČKI DJELUJU VEĆ 20 GODINA

Sve članice Udruge žena ‘Ruže’ iz Lipovljana bile su prisutne na redovnoj godišnjoj Skupštini udruge, održanoj u petak, 31. ožujka u ugostiteljskom objektu u Lipovljanima. Usvojile su izvješće o radu i financijskom poslovanju tijekom prošle godine, te usvojile plan rada za 2017. godinu.

                Skupštinu je vodila Nada Toš, koja je članice podsjetila na prošlogodišnji rad i aktivnosti. On se svodi na sudjelovanje i pripomoć u crkvenim i svjetovnim priredbama, i humanitarnom radu. U prošloj godini najznačajnije aktivnosti bile su vezane uz Cvjetnicu, ‘Lipovljanske susrete’, Dane kruha, i održavanje perušala, kao tradicijskog običaja.

                Prošle godine članice Udruge žena ‘Ruže’, boravile su na višednevnom izletu u Budvi i Dubrovniku. Ukupni prihod u protekloj godini ostvarili su u visini od 15.567 kuna, od čega 7.000 kuna iz proračuna Općine Lipovljani. Ukupni troškovi bili su im nešto manji od 15.000 kuna, pa im je ostalo 637 kuna, što su prenijele za radu u ovoj godini.

                Plan rada za 2017. godinu jednak je dosadašnjem, a isti je i financijski plan. Sve odluke donesene su jednoglasno. Željele bi u svoje redove primiti i mlađih članica. Prve ovogodišnje aktivnosti slijede uz skorašnji Uskrs.

                Na ostvarenim aktivnostima čestitao im je i osobno, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, koji je bio prisutan ovogodišnjoj Skupštini. Pohvalio je rad udruge ‘Ruže’ jer iako malobrojne, vrlo su vrijedne i uvijek se potpuno angažiraju na preuzetim poslovima. Njihov rad važan je i prilikom organiziranja ‘Lipovljanskih susreta’, a nikad nije bilo nikakvih problema u radu, niti vođenju financijskih obveza. Zato je članicama udruge ‘Ruže’ zaželio dalji uspješni rad, podršku i financijsku potporu Općine Lipovljani i nastavak zajedništva koje traje već 20 godina, i za primjer može poslužiti mnogim udrugama.

                Nakon održane Skupštine, članice udruge ‘Ruže’, nastavile su se družiti u ugostiteljskom objektu jer kažu: ‘ Da bar jednom godišnje netko i njih posluži, kako one tijekom godine poslužuju goste i svoje sumještane kroz razne aktivnosti. Sve zajedno, čestitale su i svoj članici Snježani Barberić koja je proglašen za najbolju sportašicu u 2016. godini na području grada Novska, kao izvanredna kuglašica.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content