Subota, 27 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VRLO USPJEŠAN RAD WUSHU KLUBA ‘BUXIAO’ LIPOVLJANI

Wushu klub ‘Buxiao’ Lipovljani, započeo je sa radom 1. prosinca 2018. godine. Klub je član Hrvatskog Wushu Saveza. Dok se čeka završetak obnove športske dvorane, treninzi se održavaju u prostorijama bivše trgovine ‘Lipovljanka’ u Kolodvorskoj ulici 18, Lipovljani.

Na državnom prvenstvu u veljači, u Zagrebu, postignuti su impresivni rezultati. Oliver Savić Rosy osvojio je brončano odličje, a Mateo Matoš naslov viceprvaka Republike Hrvatske u disciplini ‘Sanda’. U svibnju su Lipovljanci nastupili na ‘Brod openu’ u disciplini ‘Kickboxing’. Oliver Savić Rosy osvojio je 3.mjesto u kategoriji dječaka +32 kg, a Mateo Matoš 2. mjesto u disciplini ‘kick light’, te 2. mjesto u disciplini ‘light contact’. Također u svibnju, Mateo Matoš osvaja dva 3. mjesta na Adria openu u Puli.

8. lipnja u Našicama je održan Impact Fight Night Našice 2019. – večer borilačkih sportova. Gledatelji su mogli vidjeti ukupno osam  borbi u kojima su nastupili borci iz Hrvatske, Srbije i Makedonije, te Omana. Pred Našičkom publikom nastupili su i lipovljanski borci Danijel Crnojević, Igor Šubr te Mateo Matoš. U disciplini K1 Ratko Četojević u prvoj borbi večeri poražen je od Danijela Crnojevića iz Lipovljana, dok je talentirani Zvonimir Marić pobijedio Matea Matoša iz Lipovljana. Igor Šubr izgubio je borbu od prvaka RH u K1, Luke Jamana iz Đakova. Poziv na ovu gala priredbu razveselio je lipovljanske borce, koji su svojim trudom definitivno opravdali poziv.

23.lipnja lipovljanski klub nastupa na Kupu RH u golorukim formama te disciplini ‘Toui Shuo’ na Rabu.

Početkom nove školske godine klub planira započeti rad sa djecom. Oprema kluba je nabavljena pomoću sponzora i donatora, a ogroman je doprinos Općine Lipovljani na čelu sa općinskim načelnikom Nikolom Horvatom. Općinskim sredstvima nabavljene su potpuno nove tatami strunjače, potrebne za izvođenje treninga. Namjera kluba je organizacija nekoliko tečajeva samoobrana, te treninga više vrsta borilačkog športa, za sve uzraste i skupine stanovništva. Trener kluba je Tomislav Tomy Rosy, nositelj crnog majstorskog pojasa iz Juda, Jiu Jitse, Kempa, Karate do-a, te Taekwondoa.

[ngg src=”galleries” ids=”124″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content