Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UZ DAN POLICIJE POLOŽEN VIJENAC ZA POGINULE PRIPADNIKE POLICIJE RH

Uz blagdan sv. Mihovila, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Liljana Tomić, zamjenica načelnika, položili su vijenac u Novskoj, na spomen obilježje poginulim policajcima, uz Dan policije Republike Hrvatske. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća održano je u petak, 28.rujna ispred zgrade Policijske postaje Novska. 

Program obilježavanja Dana policije pripremili su policijski veterani, članovi udruge UHBDRP SMŽ, podružnica Novska, koje vodi Vinko Maček, i Policijska postaja Novska, na čelu s Jurom Klišaninom, načelnikom PP Novska. Polusatni komemorativni program za poginule branitelje iz redova policije održan je nakon svete mise, održane u župnoj crkvi sv. Luke. Prvi su na spomen obilježeje poginulim policajcima, kod policijske zgrade u Novskoj, vijenac položili i svijeće upalili članovi obitelji i rodbine poginulih policajaca, te predstavnici udruge veterana i djelatnika Policijske postaje Novska.

Nakon polaganja vijenaca, u čemu su sudjelovali načelnik općine Lipovljani i njegova zamjenica, održan je i prigodni program kojeg su izveli učenici Glazbene škole u Novskoj. Prigodne stihove svečano je recitirao Miroslav Lovčanin. O stvaranju hrvatske policije i njenom ratnom putu, prisjetio se je Vinko Maček, predsjednik policijske veteranske udruge u Novskoj, a molitvu za poginule izmolio je don Ivo Borić, policijski kapelan.

Obilježavanje Dana policije završilo je zajedničkim druženjem i prisjećanjem na teške, ali slavne dane devedesetih godina prošlog stoljeća i dane stvaranja hrvatske policije, prve obrambene snage tek nastale hrvatske države.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content