Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ugovorena izgradnja odvodne mreže u Željezničkoj i ulici Sv. Barbare u Lipovljanima, vrijedna više od 2,4 milijuna kuna

         U roku od godinu dana, do kraja lipnja 2020. godine, stanovnici Željezničke i ulice Svete Barbare u Lipovljanima moći će se priključiti na kanalizacijsku mrežu i tako poboljšati svoj komunalni standard. Radovi na izgradnji kanalizacije započinju u drugoj polovici lipnja, a uvođenje u taj zahtjevni posao obavljen je u četvrtak, 6. lipnja.

         U ‘Lip-kom’-u su, nakon provedenog javnog natječaja za izgradnju kanalizacije, organizirali radni sastanak sa najpovoljnijim izvođačem radova, Vodoprivrednim poduzećem ‘Lonja-Strug’ iz Kutine. Predana im je tehnička dokumentacija o planiranoj odvodnji Željezničke i ulice Svete Barbare, nakon čega su svi zajedno obišli i teren, kako bi utvrdili lokaciju i posebnosti kod izgradnje priključne odvodnje u zajedničkoj dužini od oko 1.500 metara.

         Investitor izgradnje ove odvodne mreže u dvjema lipovljanskim ulicama, za Općinu Lipovljani je poduzeće ‘Lip-kom’, a projekt je vrijedan nešto više od 2.400.000 kuna s PDV-om. Financira se sredstvima ‘Hrvatskih voda’ i Općine Lipovljani, u omjeru da 80% investicije, ili preko 1,9 milijun kuna, osiguravaju ‘Hrvatske vode’, a 20% investicije osigurava Općina Lipovljani iz svog proračuna.

         Realizacija ove zahtjevne izgradnje odvodne mreže, jer radi se o dvjema najnižim ulicama u Lipovljanima, u blizini budućeg kolektora, koja zahtjeva izgradnju i dvije prepumpne stanice, planirana je u dvije etape. Najprije će se izgraditi odvodna mreža u Željezničkoj ulici, za što je rok do kraja ove godine, a nakon toga će se izgradnja i postavljanje odvodne mreže nastaviti u ulici Svete Barbare, sve do autoceste, tijekom iduće godine, u što je uključeno i složeno bušenje kanalizacijske mreže ispod trase željezničke pruge.

         Na izvođaču radova, Vodoprivrednom poduzeću ‘Lonja-Strug’ iz Kutine je da organizira gradilište, a prvi metri kanalizacijske mreže u Željezničkoj ulici u Lipovljanima trebali bi biti iskopani u drugoj polovici lipnja.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content