• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

UČENIKE PRVIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE S PODRUČJA OPĆINE LIPOVLJANI OBIŠAO NAČELNIK NIKOLA HORVAT

Načelnik Nikola Horvat, je zajedno s ravnateljicom OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani, Mirjanom Faltis, 4. rujna 2018. posjetio učenike prvog razreda matične škole te sve učenike u područnim školama koje se nalaze na području Općine Lipovljani.

    Lipovljansku školu ove godine pohađa ukupno 373 učenika, odnosno 5 učenika više  nego prošle školske godine. Osim toga, povećao se i broj razrednih odjela u matičnoj školi te su sada učenici raspoređeni u 18 razrednih odjela umjesto dosadašnjih 16, čime se omogućava kvalitetnije izvođenje nastave. Ravnateljica Mirjana Faltis izrazila je zadovoljstvo da se unatoč negativnoj demografskoj situaciji u Hrvatskoj, već treću godinu u ovoj školi povećava broj učenika i razrednih odjela. U Lipovljanima je u prvi razred krenulo 24 učenika. Ovogodišnju generaciju prvašića kroz njihovo četverogodišnje školovanje vodit će učiteljica Sanja Budimir.

          Nakon posjeta matičnoj školi, načelnik je nastavio obilazak područne škole u Kraljevoj Velikoj u koju ove školske godine ide 16 učenika od kojih je 6 prvašića. Kombinaciju četvrtog i prvog razreda uči učiteljica Ivana Vučak iz Kutine. Obilazak škola načelnik je završio posjetom područne škole u Piljenicama koju polazi 25 učenika, a u prvi razred krenulo je troje učenika koje u kombinaciji s drugim razredom uči učiteljica Sanja Pavić.

Darivajući učenike prvih razreda košaricama sa slatkišima, načelnik im je poželio radosno i veselo školovanje te puno uspjeha u usvajanju novih znanja.

Načelniku je ovo bila savršena prilika za upoznavanje s trenutnim stanjem i potrebama u ovim školama. Školske potrebe uređenja i opremanja, prema svojim mogućnostima, novčano će pratiti, kao i dosadašnjih godina, Općina Lipovljani kroz sredstva općinskog Proračuna.

 

               

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content