Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U Piljenicama uređeno i otvoreno dječje igralište u dvorištu Područne škole

                Osim pojedinačnih uspjeha na kraju ove, 2018./19. školske godine, u Piljenicama će kraj ove školske godine pamtiti i po otvorenju, odnosno predavanju na korištenje dječjeg igrališta u dvorištu školske zgrade Područne škole. Simboličnim rezanjem vrpce, Josip Kvaternik, predsjednik Mjesnog odbora Piljenice, zajedno s Katarinom Gordanom Horvat i Vesnom Toš, predali su igralište na korištenje učenicima škole, u ponedjeljak, 10. lipnja.

                Za tu prigodu, učiteljice Područne škole iz Piljenica priredile su, uz ostale nastavnike, ‘Veseli dan’, završno druženje i natjecanje svih učenika nižih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, u čijem okrilju djeluje Područna škola u Piljenicama. Tako je otvoreno igralište odmah i isprobano u natjecanju učenika 4-tih razreda područnih, i matične škole.

                Prije simboličnog rezanja vrpce, prisutnim učenicima, roditeljima iz Piljenica i nastavnicima Osnovne škole iz Lipovljana, kratko su govorili Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

                – Za pohvaliti je rad roditelja i članova Mjesnog odbora u Piljenicama na angažiranju oko uređenja ovog igrališta i njegovog opremanja. Još na početku školske godine podržali smo ideju da se uredi ovo dječje igralište, a sada zahvaljujem svima koji su u tome sudjelovali i ideju ostvarili – naglasio je, među ostalim, načelnik Nikola Horvat, tijekom svog obraćanja prisutnima.

                – Neprocjenjiva je vrijednost ovog igrališta – rekla nam je i Tatjana Dlouhi, učiteljica u Piljenicama, koja je brinula o uređenju ovog dječjeg igrališta. Posebno su se puno angažirali roditelji, koji su kroz radne akcije uređivali igralište. Tu je još prošle jeseni raslo trnje i drveće. Iako je bilo u okviru školskog dvorišta, bilo je zapušteno i neodržavano. Rušili su drveće, vadili njihovo korijene, kosili trnje i uklonili dio dotrajale drvene građevine. Općina Lipovljani nam je pomogla da nam iz ‘Lipkom servisa’ strojno poravnaju tu površinu, a članovi Mjesnog odbora Piljenice su kupili golove i opremu za igralište, pa svima zahvaljujemo, rekla nam je učiteljica Tatjana Dlouhi, radosna zbog ostvarenja ideja o uređenju dječjeg igrališta.

                Nakon kratke svečanosti otvorenja uređenog igrališta, ‘Veseli dan’ u Piljenicama nastavljen je igrama učenika 4-tih razreda, baš na tom igralištu, koje će ostati mlađim generacijama Područne škole u Piljenicama. Učenici iz Piljenica priredili su kraći program, a nastupile su i ‘Iskrice’.

Ovu školsku godinu u Piljenicama je pohodilo 24 učenika. Njih 8 iz 4. razreda, od jeseni nastavlja školovanje u matičnoj školi u Lipovljanima, a u prvi razred očekuju upis troje učenika. No, Piljenice i dalje ostaju jedna od brojčano najjačih područnih škola u okviru Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, pa će uređeno igralište, osim nastave tjelesnog odgoja, biti svakodnevno puno igre i veselja.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”123″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content