• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U PILJENICAMA NIZ GODINA IZUZETNO USPJEŠNO RADE S DJECOM, PODMLATKOM SVOG VATROGASNOG DRUŠTVA

         Niz godina u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Piljenice izuzetno se kvalitetno radi s djecom, vjerojatno najbolje u čitavoj Vatrogasnoj zajednici općine Lipovljani. Zahvaljujući učiteljicama područne škole u Piljenicama i čelništvu društva, gotovo sva djeca do 4. razreda osnovne škole, koja svoje prve godine školovanja pohađaju u Piljenicama, postaju članovi DVD Piljenice, odlaze na vatrogasna natjecanja, ali i u školi svake godine pišu pjesmice, priče i crtaju likovne radove na temu vatrogasaca. DVD Piljenice ukupno broji 67 članova, od toga je trećina onih najmlađih, ukupno njih 24.

         U tom ozračju sigurnije budućnosti za društvo, u nedjelju, 24. veljače održana je redovna godišnja Skupština. Izvješće o prošlogodišnjem radu, vrlo aktivnom i uspješnom, podnio je Marko Popović, predsjednik DVD Piljenice, koji je ujedno i vodio 87. redovnu Skupštinu društva. Podsjetio je da tijekom godine vatrogasci brinu o ispravnosti svoje opreme, o spremištu, pa čak i o korištenju Društvenog doma. Pripremaju se za natjecanja, a svi su ponosni na svoje vatrogasce, ujedno i natjecatelje.

-Želim se zahvaliti DVD-u Krivaj, koji nam je ustupio svoje vozilo za odlaske na natjecanja. Puno hvala na razumijevanju i potpori. Za nas je to dokaz kako se još uvijek vatrogasci trebaju i mogu nazivati braćom – naglasio je Marko Popović u izvještaju o radu društva u prošloj godini.

         Izvješće o radu zapovjedništva društva, intervencijama na prijetnji od poplave, jer požara u prošloj godini nisu imali, te o ostalim aktivnostima vatrogasaca DVD-a Piljenice, podnio je zapovjednik Goran Pavlović. O financijskom poslovanju izvješće Skupštini podnijela je blagajnica Zrinka Krpes-Rožić. Ukupni prihodi u 2018. godini, u DVD-u Piljenice ostvareni su u iznosu od 31.300 kuna, od čega 10.000 kuna iz općinskog proračuna što raspodjeljuje VZO Lipovljani. Ukupni rashodi bili su 24.600 kuna, pa im je nešto više od 6.000 kuna ostalo za rad u ovoj godini. Nakon usvajanja podnijetih izvješća, bez rasprave, Skupštini su pročitani i Plan rada, te financijskog poslovanja za slijedeće 2 godine, što je također usvojeno jednoglasnim odlukama.

         Za članstvo u vatrogastvu, vatrogasnom spomenicom za 40 godina rada nagrađeni su Josip Gregurić i Josip Pavlović iz Piljenica. Za najbolje radove ove godine nagrađeno je 6 učenika područne škole. Najbolji likovni rad na temu vatrogastva napravila je Ema Tremski, a slijedi ju sestra Ana Tremski i David Kralj. Najbolji literarni rad napisala je Karla Golubić, a nagrađeni su još Filip Beljan i Tea Pulpan. Priznanja im je uručio Marko Popović, predsjednik društva, a oni su svoje radove izložili i pročitali na Skupštini.

         Redovna vatrogasna Skupština DVD-a Piljenice završila je pozdravima i pohvalama gostiju. Veliko zadovoljstvo radom DVD Piljenice izrazio je Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani. Na svim natjecateljskim uspjesima, a posebno na vrlo vrijednom i uspješnom radu s djecom, članovima DVD-a Piljenice čestitao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Zahvalio se članovima društva za rad, ali i svim roditeljima djece koji dozvoljavaju i podupiru vatrogasne aktivnosti njihove djece, što garantira opstojnost društva i uspješan rad.  

         Skupština je završila zajedničkim ručkom članova DVD-a Piljenice i gostiju iz 15-tak dobrovoljnih vatrogasnih društava koji surađuju s Piljenčanima, a na kraju su zasvirali i domaći ljubitelji tambura. 

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content