Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U PILJENICAMA JE NAJVAŽNIJE IZGRADITI I UREDITI NOVO GROBLJE

Završiti u prvoj polovici slijedeće godine investiciju izgradnje i uređenja novog groblja u Piljenicama, koja je započeta ove godine, glavni je cilj općine Lipovljani za iduću godinu u Piljenicama. Tek nakon završetka tog projekta, koji još iziskuje ulaganje veće od pola milijuna kuna, mogu se započeti rješavati i ostale potrebe stanovnika Piljenica, dogovoreno je u četvrtak, 5. studenoga na sastanku članova Vijeća mjesnog odbora Piljenice i čelništva općine Lipovljani, koje je vodio Mario Ribar, općinski načelnik.

U pripremi općinskog Proračuna za iduću godinu, općinski načelnik Mario Ribar, nakon sastanka s članovima Vijeća mjesnog odbora Lipovljani, sastao se u Piljenicama i s tamošnjim članovima mjesnog odbora. Razgovaralo se o planu rada mjesnog odbora za iduću godinu i mogućim izvorima financiranja. Članovi mjesnog odbora iznijeli su niz potreba i prijedloga uređenja, koji će pokušati ostvariti u slijedećem četverogodišnjem razdoblju, kako bi stanovnicima Piljenica bilo kvalitetnije i ugodnije živjeti u svom naselju.

Bez obzira na nevelika sredstva s kojima raspolažu mjesni odbori, sve potrebe koje se mogu napraviti bez velikih financijskih sredstava, dogovorom mjesnog odbora Piljenice, općine Lipovljani i općinskih službi ili poduzeća, pokušat će se odraditi što prije. Zato su sastanku prisustvovali Nikola Horvat, komunalni redar općine Lipovljani i Miroslav Pavičić, direktor ‘Lipkom servisa’.

Glavna investicija, uređenje novog groblja na lokaciji van naselja u pravcu Ilove, imat će prioritet jer je u taj projekt samo ove godine uloženo više od 130 tisuća kuna, a u cjelokupnu investiciju više od 300 tisuća kuna. Da bi se završila, treba osigurati još više od 500 tisuća kuna, a ako se ne uspije namaknuti novac iz vanjskih izvora financiranja, općina Lipovljani će uložiti svoja sredstva iz općinskom Proračunu za iduću godinu.

Članovi mjesnog odbora iz Piljenica, na zajedničkom sastanku, iznijeli su niz prijedloga komunalnog i ostalog uređenja, i potreba u Piljenicama. Tako se zalažu za uređenju dječjeg igrališta u donjem dijelu sela jer postoji komad zemlje koje se ne koristi, pa bi uz njegovo uređenje trokutasto zemljište imalo i svrhu travnatog igrališta u koje ne bi trebalo uložiti mnogo novca. Žele i asfaltiranje dvije ulice, za sumještane koji do svojih kuća dolaze šljunkom nasipanim putovima.

Potreba im je za uređenijim cestama, bankinama tih cesta i odvodnim kanalima, a žele i pješačku stazu od crkve, i sadašnjeg groblja, do novog groblja do kojeg se dolazi iznimno prometnom cestom u pravcu Ilove i Kutine, koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste. Predložili su i izgradnju novog mosta preko Pakre, za koji je načelnik Mario Ribar objasnio da projekt postoji u okviru izgradnje drvenog pješačkog mosta. No zbog racionalizacije troškova, potrebno je odrediti lokaciju.

Do kraja godine članovi Vijeća mjesnog odbora Piljenice definirat će svoje želje i potrebe prema prioritetima, pa će se tako izneseni prijedlozi i rješavati, odnosno realizirati. Nova rasvjetna mjesta na prometnim raskrižjima su već postavljena, a do kraja godine nabavit će se i računalo, kako bi članovi mjesnog odbora Piljenice mogli još kvalitetnije raditi.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content