• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U Krivaju je započelo uređenje mjesne infrastrukture

Tijekom ove godine na uređenje mjesne infrastrukture u Krivaju, s naglaskom na uređenje mjesnog groblja i dijela Društvenog doma, Općina Lipovljani uložit će se više od 210.000 kuna. Radovi su započeli u travnju, unatoč problemima s pandemijom korona virusa i zaštitom od njega, a radove, uz sve mjere zaštite, izvode djelatnici ‘Lipkom servisa’, komunalnog poduzeća Općine Lipovljani.

Do sredine svibnja, mrtvačnica u Krivaju i mjesno groblje, koji nisu na istom mjestu, bit će priključeno na vodovodnu mrežu, a nakon toga, prema vremenskim i financijskim mogućnostima, nastavit će se uređenje groblja. Prošlog mjeseca djelatnici ‘Lipkom servisi’ sanirali su cijevni propust u Krivaju, na dijelu lokalnog puta prema mrtvačnici i groblju, te izbetonirali potpuno novi cijevni propust, s većim profilom propusnosti.

Osim odlaska do groblja, tim putem najviše se koriste poljoprivrednici, prolazeći traktorima i radnim strojevima na njive. Stoga je iznad cijevnog propusta izlivena betonska ploča, preko koje će se još i prevući asfalt. Uz izgradnju cijevnog propusta, izmuljivanjem je uređen i očišćen i dio odvodnog kanala, što će omogućeno nesmetano otjecanje veće količine oborinskih voda.

Radove na izgradnji vodovoda i uređenju novog, većeg propusta na pristupnom putu, obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u pratnji Davora Živkovića, direktora ‘Lipkom servisa’ i Igora Hadžinskog, komunalnog redara općine Lipovljani. U sanaciju i izgradnju novog, većeg propusta, na prilaznom putu do groblja u Krivaju, uloženo je 10.500 kuna, bez PDV-a.

U tijeku su i radovi na izgradnji vodovoda, u dužino od 510 metara, nakon čega će uslijediti priključci mrtvačnice, postavljanja jedne slavine na mjesnom groblju i priključenje Društvenog doma Krivaj na vodovodnu mrežu. Investicija u sekundarnu vodovodnu mrežu vrijedna je 80.000 kuna. Za ovu, dugo očekivanu investiciju u infrastrukturu Krivaja, zaslužan je i Mladen Jancentić, predsjednik Mjesnog odbora Krivaj, kao i ostali članovi MO Krivaj, koji su pripremili plan rada i ulaganja MO Krivaj, a Općina Lipovljani i Nikola Horvat, općinski načelnik, pratit će ih financijski u njihovim zahtjevima za infrastrukturno uređenje Krivaja.

Osim dovođenja vode do mrtvačnice i na mjesno groblje, tijekom ljeta nastavit će se uređenje groblja u Krivaju. Planira se urediti prilaz groblju te centralna staza kroz groblje. To će zahtijevati radove na izradi posteljice, ugradnju rubnjaka, asfaltiranju staze i prilaza, a oko centralnog križa planirano je popločenje betonskim kockama. Vrijednost tih radova iznosi 120.000 kuna, a izvođač radova bit će ‘Lipkom servisi’ iz Lipovljana. Izgradnjom komunalne infrastrukture u Krivaju, započinje i ovogodišnji investicijski ciklus gradnje i uređenja komunalne infrastrukture na području općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content