Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U KNJIŽNICI JE OTVORENA IZLOŽBA RADOVA GRUPE ‘SLIKARI OPĆINE LIPOVLJANI’

Članovi likovne grupe SOL – ‘Slikari općine Lipovljani’, tijekom čitave godine vrlo su aktivni. Odlaze na likovne kolonije kod drugih likovnih društava, ali organiziraju i sudjeluju na kolonijama na području općine Lipovljani. Presjek jednogodišnjeg stvaralaštva krajem svake godine izlože u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima.

                Dio ovogodišnjih likovnih radova, članovi  grupe SOL, izlažu u lipovljanskoj knjižnici, a izložba je svečano otvorena u četvrtak, 13. prosinca. O suradnji knjižnice i likovnog amaterizma okupljenima je govorila Marica Tisaj, knjižničarka lipovljanske knjižnice, a o radu grupe SOL njihova predsjednica Zdenka Kokolek.

                Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, pohvalio je rad lipovljanskih slikara, dobar odaziv i lijepe radove s likovnih kolonija tijekom ‘Lipovljanskih susreta’ i na Opekama, početkom listopada. Pružajući podršku njihovom radu, zaželio je još više radova i likovnih kolonija u idućoj godini, nakon čega je izložbu i službeno otvorio.

                Prigodnim, božićnim pjesmama, otvorenje likovne izložbe članova grupe SOL, popratili su članovi domaćeg mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’. U Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, izloženi radovi mogu se pogledati do sredine siječnja.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content