Nedjelja, 28 travnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U DRUGOM KRUGU IZBORA ZA ŽUPANA POBIJEDIO JE IVO ŽINIĆ S JEDNIM GLASOM VIŠE OD DAVORKA VIDOVIĆA

U nedjelju, 26. listopada održan je drugi krug glasovanja za izbor župana Sisačko-moslavačke županije. Glasovanje je održano i na području općine Lipovljani, kao i prije 14 dana, na istih 6 biračkih mjesta. Prvi, privremeni rezultati glasovanja, pokazali su da je izašlo 195 glasača više na glasovanje, što je 6% više nego u prvom krugu, a raspoloženje glasača se promijenilo pa je u drugom krugu najviše glasova dobio Ivo Žinić, kandidat koalicije na čelu s HDZ-om, koji je pobijedio i na području županije. Bit će novi župan Sisačko-moslavačke županije, čija će dožupanica biti Anita Sinjeri Ibrišević, kandidatkinja HSS-a SMŽ.

U drugom krugu, izvanrednih izbora za župana Sisačko-moslavačke županije, nakon što je krajem kolovoza dosadašnja županica Marina Lovrić Merzel, podnijela ostavku na to mjesto, na području općine Lipovljani pravo glasa imalo je 2.866 glasača. Glasovalo je njih 763, što je 26,6% biračkog tijela, a to je za 6% više nego u prvom krugu, ili tek svaki 4 birač s područja općine Lipovljani. Od toga je još 8 glasačkih listića bilo nevažeće, što je 1% od izašlih birača.

Ukupno 755 važećih glasova su, gotovo, jednako raspodijeljeni na dva kandidata. Ipak, za 1 glas više, pobijedio je Ivo Žinić, kandidat koalicije HDZ, HSS i BUZ, koji je na području općine Lipovljani dobio 378 glasova, dok je kandidat koalicije SDP, HNS, HSU i SDA, Davorko Vidović, dobio ukupno 377 glasova.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Rezultati glasovanja po biračkim mjestima općine Lipovljani

 

Na biračkom mjestu 1 u Lipovljanima, pravo glasa imao je 751 glasač, a glasovalo je 206 birača, ili 27,4%. Nije bilo nevažeća glasačka listića, a 206 glasova birači su gotovo prepolovili. Ukupno 104 glasa dobio je Davorko Vidović, a 102 glasa Ivo Žinić.

Na biračkom mjestu 2 u Lipovljanima, pravo glasa imalo je 613 glasača, a glasovalo je 193 birača, ili 31,2%. Bila su 2 nevažeća glasačka listića, a od 191 glasa najviše je glasova, ukupno 119, dobio Davorko Vidović, a 72 glasa dobio je Ivo Žinić.

Na biračkom mjestu 3 u Lipovljanima, pravo glasa imalo je 548 glasača, a glasovalo je 130 birača, ili  23,7%. Bila su 2 nevažeća glasačka listića, a 128 glasova dva kandidata su jednako podijelila. Svaki je dobio po 64 glasa.

Na biračkom mjestu 4 u Krivaju, pravo glasa imalo je 260 glasača, a glasovalo je 70 birača, ili 26,9%. Bio je jedan nevažeći glasački listić, a od 69 glasova najviše je dobio Ivo Žinić. Ukupno 38 glasova dobio je Ivo Žinić, a 31 glas Davorko Vidović.

Na biračkom mjestu 5 u Kraljevoj Velikoj, pravo glasa imalo je 389 glasača, a glasovao je 97 birača, ili 24,9%. Nije bilo nevažećih glasačkih listića. Od 97 glasova 56 je dobio Ivo Žinić, a 41 glas je dobio Davorko Vidović.

1-piljenice-izboriNa biračkom mjestu 6 u Piljenicama, pravo glasa imao je 305 glasača, a glasovalo je tek 67 birača, ili 22%. Bila su 3 nevažeća glasačka listića, a od 64 glasa najviše glasova dobio je Ivo Žinić, ukupno 46 glasova, dok je 18 glasova dobio Davorko Vidović, što je na kraju presudilo da u ukupnom glasovanju na području općine Lipovljani pobijedi Ivo Žinić, novi župan Sisačko-moslavačke županije.

Izbor za novog župana Sisačko-moslavačke županije pripremalo je Županijsko izborno povjerenstvo, a na području općine Lipovljani, Općinskog izborno povjerenstvo, te birački odbori. Nakon prebrojavanja glasova na terenu, obrada biračkih rezultata izvršena je u uredima Općine Lipovljani.          (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content