• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SVEČANU SJEDNICU UZ DAN OPĆINE LIPOVLJANI UVELIČAO VELIK BROJ UZVANIKA I GOSTIJU

Svečanom sjednicom i dodjelom godišnjih nagrada općine Lipovljani, završeno je ovogodišnje obilježavanje Dana općine Lipovljani, koji se slavi na blagdan sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe i općine Lipovljani. Ove godine Plaketom općine Lipovljani nagrađeni su Florijan Rožić, vrlo uspješni mladi atletičar iz Piljenica i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

U Društvenom domu u Lipovljanima, na svečanoj sjednici općine Lipovljani, u četvrtak, 19. ožujka navečer okupio se velik broj uzvanika i gostiju. Dan općine Lipovljani, svojim dolaskom uveličali su: Marijana Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, Martin Košatka, veleposlanik Češke u RH, Juraj Priputen, veleposlanik KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASlovačke u RH, Jaroslav Simonov, izaslanik Oleksandra Levchenka, veleposlanika Ukrajine u RH, Vladimir Bilek i Boris Kovačić, saborski zastupnici, Ivo Žinić, župan i Anita Sinjeri-Ibrišević, zamjenica župana Sisačko-moslavačke županije, te mnogobrojni načelnici i gradonačelnici općina i gradova iz Sisačko-moslavačke županije.   KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

O jednogodišnjem radu Općinskog vijeća općine Lipovljani, od prošlogodišnjeg Dana općine, do ovogodišnje 12. sjednice, te o donesenim odlukama Općinskog vijeća, prisutnima je na svečanoj sjednici govorila Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća Lipovljani.

O ulaganjima u općinu Lipovljane, izgradnju vodovodne i komunalne mreže, uređenju prometnica i društvenih domova, te o planiranim projektima, potrebi početka izgradnje prometnog čvora u Lipovljanima i problemima poljoprivrednika oko zakupa zemlje, na sjenici je KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAdetaljno govorio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Rad Općine Lipovljani i provedbu projekata, te bogat i raznolik kulturni život, u svom pozdravnom govoru pohvalio je i Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, koji je obećao dalju suradnju na zajedničkom ostvarenju novih projekata općine Lipovljani i županije.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Zadovoljstvo otvorenjem novoizgrađenog objekta knjižnice, te svega viđenog na uređenju i izgradnji Lipovljana, izrazio je i Vladimir Stojsavljević, izaslanik ministrice kulture, koji je istako kako je prvi puta u Lipovljanima. Zaželio je i daljnji uspješni rad, te nastavak suradnje Ministarstva kulture i općine Lipovljani.

Izuzetno zadovoljstvo s radom Maria Ribara, općinskog načelnika, svih općinskih službi, te ostvarivanju razvojnih projekata i poticajne podrške radu i aktivnostima pripadnika nacionalnih manjina, u svom govoru, naglasio je u svom obraćanju Vladimir Bilek, saborski zastupnik. Naglasio je i kako općina Lipovljani može služiti kao primjer dobrog i uspješnog rada, unatoč izuzetno teškoj godini KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAkakva je bila prošla godina, te pružio daljnju podršku u realizaciji projekata.

Svim nazočnim na svečanoj sjednici u Lipovljanima obratila se i Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, koja je pohvalila rad općinskog čelništva i zaželjela ostvarenje svih planiranih projekata općine Lipovljani, te obećala suradnju i daljnju podršku u realizacija budućih projekata.KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Pri kraju svečane sjednice predane su i godišnje nagrade općine Lipovljani. Za izuzetne sportske rezultate Plaketom je nagrađen Florijan Rožić iz Piljenica, mladi sportaš s izuzetnim rezultatima u atletici. Plaketu mu je predala Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća. Plaketom je nagrađeno i Ministarstvo kulture RH za odlučni suradnju s općinom Lipovljani i ulaganje znatnih financijskih sredstava u izgradnju knjižice. Mario Ribar, načelnik općine Plaketu je predao Vladimiru Stojsavljeviću, pomoćniku ministrice kulture, koji je zahvalio na godišnjoj nagradi općine Lipovljani.

U programu svečane sjednice općine Lipovljani sudjelovali su, članovi zbora ‘Lira’, te mladi glazbenici, polaznici glazbene škole, koji su se predstavili izvođenjem dijela klasične glazbe.              (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content