• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SVEČANO OTVORENA KNJIŽNICA I ČITAONICA U LIPOVLJANIMA

Narodna knjižnica i čitaonica u Lipovljanima, koja je građena, uređivana i opremana gotovo 10 godina u fazama, otvorena je na svečanosti u okviru obilježavanja ovogodišnjeg Dan općine Lipovljani, u četvrtak, 19. ožujka. Rezanjem vrpce, knjižnicu je otvorio, Vladimir Stojsavljević, pomoćnik ministrice kulture, uz asistenciju Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije i Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani.

02-danOpcine 005                Na svečanosti otvorenja Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, okupio se veliki broj uzvanika, ali i knjižničara s područja Sisačko-moslavačke županije. O usponima i padovima u gotovo stogodišnjem razvoju KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAknjižničarstva i čitalačke publike u Lipovljanima, na početku svečanosti govorila je Marica Tisaj, knjižničarka i prva ravnateljica općinske ustanove Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani.07-danOpcine 021

O tijeku izgradnje i namjeni lijepog i funkcionalnog novog objekta knjižnice, te o novim mogućnostima na području kulture, društvenog života, ali i obrazovanja, na svečanom otvorenju knjižnice, govorio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani. Pritom se zahvalio svima koji su pomogli u ostvarenju gradnje i opremanja objekta knjižnice.

09-danOpcine 023                Zadovoljstvo što je nazočan na otvorenju knjižnice u Lipovljanima, u kojima se uspješno ostvaruju mnogobrojni projekti razvoja, izrazio je i Ivo Žinić, župan Sisačko moslavačke županije, obećavši pri tome daljnju suradnju županije i općine Lipovljani na ostvarivanju novih projekata.11-danOpcine 025

Čestitkama na izgradnji knjižnice i čitaonice, i željama da se novim prostorom koriste svi stanovnici, od najmlađih do najstarijih, te zahvalom i drugima, koji su uz Ministarstvo kulture uložili sredstva uz izgradnju ovakvog objekta, prisutnima se obratio i Vladimir Stojsavljević, pomoćnik i izaslanik ministrice kulture Republike Hrvatske.

Nakon otvorenja knjižnice, lipovljanski župnik Josip Bogović, blagoslovio je KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAprostore knjižnice, a svi nazočni uzvanici i gosti obišli su prizemlje i potkrovlje izgrađene knjižnice, i razgledali književni fond i opremljene prostore knjižnice, koje će ubuduće u potkrovlju koristiti Dječji vrtić iz Lipovljana za održavanje ”male škole”, odnosno obrazovanje djece u predškolskoj dobi. Članovi pjevačkog zbora ‘Lira’ i tamburaši KUD-a ‘Lipa’ svojim su pjesmama oplemenili svečarsko okružje, a u galerijskom prostoru gosti su razgledali izložbu ukrajinske tradicijske kulture ‘Biser dnipropetrovske regije’, te izložbu fotografija ‘Šuma okom šumara’.

U izgradnju, uređenje i opremanje višenamjenskog objekta Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, koji je uz Dan općine – 19. ožujka svečano otvoren, uloženo je preko 4 milijuna kuna, od čega najviše financijskih sredstava Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

(Damir SMETKO)

05-danOpcine 01503-danOpcine 01012-danOpcine 031KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA04-danOpcine 01306-danOpcine 018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content