• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SVEČAN POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U OSNOVNOJ ŠKOLI JOSIPA KOZARCA

Nova školska godina 2014./2015., u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima i njenim područnim odjeljenjima, započela je svečano. U matičnoj školi održan je program svečanog početka škole s prijemom za učenike 1. razreda, a u područnoj školi u Staroj Subockoj svečano je otvoren preuređeni kat škole s dvije novouređene učionice.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U novoj školskoj godini Osnovnu školu Josipa Kozarca, Lipovljani pohodit će, u matičnoj školi i područnim odjeljenjima ukupno 356 učenika u 25 razrednih odjeljenja. To je, na žalost, za 25 učenika, odnosno čitav jedan razred, manji broj nego prošle školske godine, kad ih je ukupno bilo 381. Taj značajan pad broja učenika, nije novost za lipovljansku osnovnu školu, već zabrinjavajući niz u posljednjih nekoliko godina. Lani je bilo za 28 učenika manje nego godinu prije jer je prije dvije školske godine lipovljansku Osnovnu školu pohodilo 409 učenika. I to je bilo za 15-tk učenika manje nego li prije tri školske godine …

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                No, bez obzira na smanjeni broj djece, i dalje se ulaže u kvalitetu nastave, ali i u uvjete školovanja, pa učenici Osnovne škole Josipa Kozarca postižu vrlo zapažene rezultate svake školske godine. Za još jednu uspješnu godinu, na početku prvog dana nove školske godine, u ponedjeljak, 8. rujna, učitelji i učenici Osnovne škole započeli su svečano i pomolili su se u predvorju zgrade matične škole na misnom slavlju što ga je vodio lipovljanski župnik Josip Bogović. Potom je održan sat razrednika s učenicima svih razreda, a nakon toga i prijem za učenike 1. razreda, koji su u školu došli u pratnji roditelja i kojima je to početak životnog obrazovanja.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Nakon svečanosti u matičnoj školi, svečano obilježavanje početka nove školske godine nastavljeno je u područnoj školi u Staroj Subockoj. Tijekom prošle školske godine radilo se na uređenju prvog kata zgrade područne škole, koji je nekada služio stanovanju nastavnika. Kat je preuređen u vrlo lijepe i korisne prostore. Učenici nižih KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERArazreda iz Stare Subocke tako će od ove školske godine ići u dvije učionice, a uz njih uređen je i sanitarni čvor, čajna kuhinja i predvorje, u kojima će ostavljati obuću i odjeću. Dosadašnja velika učionica, u prizemlju, preuređena je u sportsku dvoranu, koju do sada nisu imali učenici ovog područnog odjeljenja.

– Iz županijskog Proračuna uloženo je više od 350.000 kuna u obnovu i uređenje unutrašnjosti školske zgrade, u koju je nedavno uvedeno i centralno grijanje, vrijedno 76 tisuća kuna – rekao je, među ostalim, Zdenko Vahovec, dožupan Sisačko-moslavačke županije, koji je rezanjem vrpce i svečano otvorio preuređeni kat škole u Staroj Subockoj.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASvečanom prvom danu nove školske godine bio je nazočan i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća Lipovljani, Vlado Klasan, gradonačelnik grada Novska, Ivan Nekvapil, dožupan Sisačko-moslavačke županije, Željko Soldo, predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije, općinski vijećnici Lipovljana, te učitelji i članovi Nastavničkog vijeća Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Sve goste, učitelje i učenike pozdravila je Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole, a učenici u Staroj Subockoj priredili su i kraći program, kako bi pokazali svoju umješnost u pjevanju i plesanju. Svečanosti su se pridružile i članice Udruge žena iz Stare Subocke. Dobro obrazovanje i dalje ulaganje u standard Osnovne škole u Lipovljanima zaželio je, svim učenicima i zaposlenicima, i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, a skoru izgradnju dječjeg igrališta, u roku od mjesec dana, učenicima u Staroj Subockoj obećao je Vlado Klasan, gradonačelnik Novske. Najavio je i izgradnju asfaltiranog igrališta, a Ivan Lovreković, pročelnik županijskog odjela za obrazovanja dalje ulaganje u vanjsko uređenje školske zgrade u Staroj Subockoj.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                U novouređene učionice u Staroj Subockoj, ove školske godine, u prvi razred krenulo su samo tri učenika, no dogodine je najavljen veći broj. U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u prvi razreda kreće ukupno 37 učenika, od čega 23 učenika u matičnoj školi i 14 učenika u 5 područnih odjeljenja koja rade u okviru Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana.  (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content