• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Prošle godine vatrogasci DVD Krivaj gasili su požare, ali i pomagali na obrani od poplave

         Vatrogasac DVD-a Krivaj, Ivan Šelem primio je vatrogasnu spomenicu za 50 godina članstva i rada u društvu, čime je postao vatrogasni veteran, a vatrogasne spomenice još u uručene Mihaelu Mateškoviću i Miroslavu Sajdlu za 30 godina rada u vatrogastvu. Zaslužena vatrogasna priznanja uručili su im Zlatko Pješ, vatrogasni zapovjednik VZO Lipovljani i Darko Jordan, predsjednik DVD-a Krivaj, na redovnoj godišnjoj Skupštini društva.

Skupštinu je otvorio Darko Jordan, predsjednik društva, pozdravio je domaće članove i goste, predložio članove voditeljstva Skupštine i dnevni red. Uz njega, u voditeljstvo Skupštine izabrani su Ilija Savić i Darko Biondić, a za zapisničara Branko Chour. Na Skupštini je bilo prisutno 36 članova, od ukupno 62 člana DVD-a Krivaj, pa je ovo vatrogasno društvo najmanje od četiri vatrogasna društva Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

         Izvješće o prošlogodišnjem radu pročitao je Branko Chour, tajnik društva, naglasivši da su se vatrogasci DVD-a Krivaj najviše angažirali, tijekom 2018. godine, u ožujku na obrani od poplava, i u kolovozu na gašenju dva požara. Ostalo vrijeme radili su na pribavljanju i obnavljanju vatrogasne opreme i održavanju vatrogasne spremnice. Od VZO Lipovljani lani su imali prihod u iznosu od 5.000 kuna, pa su prošle godine mogli raspolagati s nešto više od 14.000 kuna, a ukupni rashodi su im bili 4.694 kune. Skupština je jednoglasno prihvatila takva izvješća.

         Članovima Skupštine predložen je i plan rada i financijski plan za 2019. godinu, koji su usvojeni. Dodijeljena su i vatrogasna priznanja, a Skupština je završila pozdravnim riječima gostiju.

Susjedna društva zahvalila su članovima DVD-a Krivaj za odaziv na potrebne intervencije. Zahvalio im je i Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani, za odazivanje na intervencije, no istaknuo je ipak, da je DVD Krivaj jedino društvo na području Vatrogasne zajednice općine Lipovljani koje ne radi s djecom i vatrogasnom mladeži. To u perspektivi donosi slabljenje rada i, u konačnici, gašenju društva koje ima, gotovo, 90-to godišnju tradiciju.

         Dobitnicima vatrogasnih priznanja čestitao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je, ujedno, i zahvalio svim članovima DVD-a Krivaj što su se odazvali na višednevnu intervenciju obrane od poplave u proljeće prošle godine. Pohvalio je obnavljanje vatrogasne opreme, ali i zaželio da se održati tradicija vatrogastva u Krivaju. Zato je  pružio podršku potrebi da se radi s mladima, da ih se privuče u društvo  i tako osigura budućnost vatrogastva u Krivaju.

         Za svoje članove, ali i goste iz 10-tak okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, vatrogasci iz Krivaju priredili su ručak i zajedničko druženje.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content